Léto 
s Donie: Sledujte s námi život štěněte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Léto 
s Donie: Sledujte s námi život štěněte!

Smeták je kamarád i soupeř, podle toho, jaká je zrovna nálada.
Smeták je kamarád i soupeř, podle toho, jaká je zrovna nálada. (Foto Aha! - Daniel Černovský, Martin Říha)

Taková to je veselá kulička, neposedná a trochu i nemotorná. Psí holčička jménem Donut alias Donie je malé roztomilé štěňátko stafordšírského bulteriéra a bude jako letní maskot provázet čtenáře Nedělního Aha! celými prázdninami.

Společně můžeme každý týden sledovat, jak roste a jak se má čile k světu. Jaké vyvádí neplechy a jak se učí novým věcem. Stejně jako Karel Čapek popsal ve své knížce psí slečnu Dášeňku, i my budeme mít »své« štěňátko.
Donie poroste, budou jí vypadávat zoubky, uvidíte, jak čurá po domě a její panička ji to musí odnaučit! Určitě bude zlobit! A jaké bylo přivítání v nové rodině Jaroslavy Chundelové (38)? Šikovná holčička Dominika (6) ji dostala před pár dny a hned si padly do noty.

Kdy vykoukla 
na svět
Donie se narodila 20. dubna 2013 – oficiální jméno, které má v papírech je Donut Top Banana – v chovné stanice Top Banana.

Jako doma?
Aklimatizovala se téměř hned, vůbec neplakala. Je veselá a hravá. Ale hodně akční! „K dětem se hodí a vůbec nemáme strach, je to hodný pes. Je přátelský k lidem, s fenkami by problém být neměl. Tak doufám, že agresivní nebude, když je tedy ta holčička,“ vysvětluje paní Jaroslava.
A na to, že je štěňátko, má hodně akční život! Pořád chodí na procházky a někde běhá. „Její nejoblíbenější hračka je obyčejný smeták,“ směje se šťastná panička.

Rodiče
Maminka je velmi úspěšná na výstavách a tatínek je Angličan. Jmenuje se Snowpatrol a vypadá úplně stejně jako Donie. Je prostě po něm. „Ve vrhu jich bylo sedm a my jsme byli první, kteří jsme měli zájem.“ A kolik stojí takový pejsek? 25 000 Kč! No není to žádná levná záležitost, ale naopak je to velké štěstí a sranda!

Potřebné injekce
Ano, hned na začátku své životní pouti musí dostat několik injekcí. Stejně jako děti. Očkování probíhalo úplně v pohodě, není s ní žádný problém. Zatím zvládla dvě očkování, ještě ji čekají další. „Parvovirózu a psinku už máme za sebou,“ dodává Jaroslava.



Autor:  ane

Přečtěte si
tenerife
30. 6. 2013 • 13:09

Tak to se moc těším na pokračování, toto plemeno stafbulíků je velmi vhodné k dětem, v Britanii jim říkají nanydog-chůvička, je to moře lásky zabalené do psího kožichu. Donie je přenádherná.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.