Pes Lišáček (3) umíral u silnice! Řidič, který ho srazil, zkontroloval auto a ujel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pes Lišáček (3) umíral u silnice! Řidič, který ho srazil, zkontroloval auto a ujel...

O Lišáčka se teď stará zvířecí záchranář Karel Bobál.
O Lišáčka se teď stará zvířecí záchranář Karel Bobál. (Aha! – Zbyněk Schnapka, ZS Zelené Vendolí)

Stejný osud potkal voříška Lišáčka a sotva třítýdenního srnečka. Prvního připravilo o nožičku auto, druhého sekačka. Nehody jim ale chuť do života nevzaly.

Lišáčka majitel úmyslně opustil v lese, chtěl aby pošel. Voříšek byl natolik oddaný, že se vydal páníčka hledat, u Mariánských Lázní ho ale přejelo auto. Řidič se jen podíval, zda nemá vůz poškozený, a pejska nechal s rozdrcenou nožičkou u silnice v bolestech umírat.

„Když mě uviděl, s námahou se zvedl a snažil se udělat pár kroků ke mně. Nožičku táhl bezvládně za sebou. Bylo na něm vidět, jak nesmírně trpí,“ vzpomíná zvířecí záchranář Karel Bobál. Pejskovi začal říkat Lišáček a odvezl ho ke zvěrolékaři. „Měl otevřenou zlomeninu nohy. Ránu měl už černou a zanícenou. Musel na místě ležet několik dní,“ dodává Bobál. Veterinář musel nohu Lišáčkovi amputovat. Chlupáč to ale neřeší. V Záchranné stanici ve Studánce se má čile k světu a jen čeká na nového páníčka, který by ho měl rád i bez nožičky.

Video se připravuje ...

Chcete pejskovi Lišáčkovi pomoci? Volejte na mobil: 608 154 180

Srneček sekačce neutekl

Srnčí mimino, sotva tři týdny staré, nedokázalo včas utéct před zemědělskou sekačkou. Stroj mládě připravil o zadní nožku. Pracovníci záchranné stanice Zelené Vendolí u Svitav zvažovali, zda mají srnečka uspat, nebo mu dát šanci.

„Nakonec jsme se dohodli, že nechat zemřít někoho, kdo sotva začal žít, je špatně,“ objasňuje vedoucí stanice Josef Zelený. Prcek přestál operaci a teď už si pochutnává na mléku a nabírá síly. Život stráví s lidmi nejspíš v nějakém zoo koutku. Operace a následná péče o mládě je nákladná, ale stojí za to.

Chcete záchranářům přispět na péči o srnečka? Zavolejte na telefon: 604 830 851.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.