Těhotná řidička bourala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Těhotná řidička bourala

uto se v příkopu zastavilo až o strom. Záchranáři našli zraněnou ženu na zadním sedadle.
uto se v příkopu zastavilo až o strom. Záchranáři našli zraněnou ženu na zadním sedadle.

TACHOV – Zřejmě namrzlá silnice se včera ráno stala osudnou mladé ženě (25) na Tachovsku. Budoucí maminka ve vysokém stupni těhotenství vylétla s vozem VW Vento ze silnice a zastavila se až o strom. V nemocnici nyní bojuje i s miminkem o život.

  • Kotrmelce s bříškem
  • Jak se dostala od volantu na zadní sedadla?

Kolem osmé hodiny ráno jela řidička s již řádně zakulaceným bříškem po silnici z Plané do Černošína. „Pravděpodobně nezvládla řízení na vlhké nebo lehce namrzlé vozovce. Nikdo jiný s ní ve voze nejel,“ řekl tachovský policejní mluvčí Václav Blahník.

Těhotná žena při průjezdu pravotočivou táhlou zatáčkou dostala smyk. Vyjela ze silnice, mimo vozovku se převrátila na střechu a nakonec auto narazilo na strom. Zřejmě v okamžiku, kdy auto rotovalo, přelétla žena až na zadní sedačku. Tam ji pak v bezvědomí našli záchranáři. Fakt, že žena při kolizi zapadla až na zadní sedačku, svědčí o tom, že pravděpodobně nebyla připoutána. „V tomto případě by to nebyl přestupek. Pravidla silničního provozu připouštějí, aby se těhotné ženy za jízdy nepoutaly,“ objasnil Blahník.

Ještě v troskách vozu musel lékař ženu zaintubovat a napojit na dýchací přístroje. „Utrpěla mnohačetná zranění. Ve velmi vážném stavu ji vrtulník dopravil na jednotku intenzivní péče do plzeňské fakultní nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Plzeňského kraje Lenka Ptáčková.

Osud řidičky, kterou pravděpodobně nejvíce ohrožuje poranění hlavy, i jejího potomka je stále nejistý. „Utrpěla velmi vážné zranění. Musíme počkat, jak se situace dále vyvine,“ uvedla mluvčí nemocnice Renata Jenšíková. Podle zdravotníků je možné, že by děťátko mohlo z matčina kaskadérského kousku vyváznout v pořádku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.