Konec čekání v záloze: Zemanovi muži jdou do akce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Konec čekání v záloze: Zemanovi muži jdou do akce!

Hrdinové připlouvají...
Hrdinové připlouvají... (Facebook)

Nazout holiny! Pochodem v chod! Panáčci, kteří nehybně stojí v budkách a v dokonale sladěných uniformách hlídají sídlo prezidenta, se konečně vydají do oblastí republiky zasažených ničivou povodní. Včera je povolala vláda, zatímco si z nich národ vesele utahoval…

Už v pondělí, kdy začaly největší povodňové trable, prezident Miloš Zeman (68) řekl, že vyčlenil šedesát hradních strážců, z celkem 610, na pomoc. Čekalo se ale celé tři dny, během nichž byl internet zahlcen humornými montážemi na účet vojáků i prezidenta, než se přišlo na to, kde budou platní.

Makačka nonstop

„Nepochybuji, že budou plnohodnotnou součástí té popovodňové pomoci,“ prohlásil včera premiér Petr Nečas (49, ODS). „Půjde o třísměnný provoz po osmi hodinách. Vždy bude v terénu působit šedesát vojáků, které vyčlenil pan prezident na čtyřiadvacetihodinovou pomoc. Fakticky se tam bude střídat sto osmdesát lidí,“ dodala pro Aha! hradní mluvčí Hana Burianová.

Porušil zákon?

Je možné, že akci uniformovaných hochů z Hradu zpomalila administrativa. „Ty kroky, které byly činěny, byly v rozporu se zákonem,“ řekl totiž včera premiér s tím, že rozhodnutí o nasazení Hradní stráže musí odsouhlasit také právě on. A o prezidentově činu řekl, že je »patetický«. Vrátil tak Zemanovi kritiku, že „raději, než se nad postiženými vznášet ve vrtulníku, je třeba skutečně pomáhat“.

Přečtěte si
marcela47
6. 6. 2013 • 14:30

Je vidět, že Nečas chce neustálé vyvolávat spory s prezidentem. Myslím si, že v takovém případě jako byla a je povodeň není třeba se nijak rozmýšlet a je nutné nasaddit veškerou pomoc ať je to ten nebo hradní stráž jen, když těm ubohým lidem povodním zasaženým někdo pomůže a ne jak pak premiér Nečas si v takéto období lítá helikoptérou. Lépe by udělal a byl by vzorem pro ostatní přiživníky tohoto státu kdyby vzal lopatu a třeba plnil pytle pískem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.