Smrt brášků: Fabie smetla Káju (†6) a Davídka (†4)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Smrt brášků: Fabie smetla Káju (†6) a Davídka (†4)!

a místě nehody lidé již včera odpoledne zapalovali svíčky.
a místě nehody lidé již včera odpoledne zapalovali svíčky. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Tragický zlomek vteřiny zmařil včera v Sobotce na Jičínsku životy brášků Káji (†6) a Davídka (†4). Při hře na trávníku před domem, kde bydleli, je přejelo auto.

Po nárazu do dětí jela Škoda Fabia po chodníku ještě dalších 80 metrů. Boty a hračky kluků byly rozházené kolem. Řidič (63) jel podle svědků jako blázen a za sebou táhl vozík se dřevem. „Vylezl z auta a začal ho čistit. O nikoho se nezajímal. Dělal, že o ničem neví,“ řekla Deníku Aha! zdrcená babička hochů. Maminka pro pláč a slzy mluvit nemohla, jen hledala oporu v náruči příbuzných. „Dřív tady byla značka »pozor děti«. Zmizela a nikoho to nezajímalo, přitom na tomto místě byly tři bouračky. Davídek měl v září nastoupit do školky. Moc se těšil,“ dodal nešťastný táta.  

Kluci neměli šanci. „Snažila jsem se jim dělat masáž srdce,“ řekla deníku Aha! svědkyně nehody Ivana Koťátková. Ani záchranáři ale zázrak nedokázali. „Zranění byla natolik závažná, že jim obě děti na místě podlehly,“ uvedl ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovík. Neštěstí se stalo před 13. hodinou před základní školou a nedaleko školky. „Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Zraněn nebyl, proč k nehodě došlo, je předmětem šetření,“ uvedla policejní mluvčí Hana Klečalová.



Autor:  et,vet

Přečtěte si
johanka
30. 5. 2013 • 17:34

Chudinky děti a jejich rodiče.....

winterfreshka
30. 5. 2013 • 12:34

Tohoto řidiče jistě oproti Janouškovi sebrali a je už v károvaném...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.