Eva Parkanová z Dolní Lukavice: Přetekla hráz rybníku a doma máme 10 cm vody! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Eva Parkanová z Dolní Lukavice: Přetekla hráz rybníku a doma máme 10 cm vody!

Zaplavené ulice měst a vesnic jsou jako koryta dravých řek. Tak to vypadalo i v Dolní Lukavici na Plzeňsku, když přetekla hráz místního rybníka a voda vtrhla do vesnice.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

2114
05. 06. 2013 11:25

Vlastním nemovitost přesně v místě, kde se rybník napájený řekou přelil a velmi si vážím práce a pomoci všech, kteří se snažili o to, aby škody nás všech byly minimální. Na rozdíl od paní Parkanové bych chtěla panu starostovi, hasičům, sousedům i všem ostatním poděkovat!

bohatypoodnikatel
05. 06. 2013 11:35

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

franta599
05. 06. 2013 12:09

Nejde o lezení do ***e, ale o to, že pan Parkan a pani Parkanová jsou hysteričtí a médiím neřikali úmyslně pravdu s cílem všechny pošpinit .. snížili se pouze se k nadávkám a výhrůžkám vůči představitelům obce a hasičům. Taky jste se nepodepsal ?? , ale o vaší úrovní svědčí vaše přihlašovací jméno. Mimochodem jsem František Turek nejml.

mjvninc
04. 06. 2013 15:49

Cely text se nevesel,pokracuji zde:Pokud by lide,neustale si na neco stezujici,delali zlomek toho,co mistni starosta,vsem by se zilo lepe.Kdyby tento prispevek posramotil neci ego,timto se predem a verejne omlouvam.

mjvninc
04. 06. 2013 15:35

V prvni rade bych chtel projevit nesouhlas s medialni masazi,ktera diky individualnimu projevu nekterych jedincu v obci Dolni lukavice probehla.Mila media by si predevsim mela zjistit skutecnost ohledne tematu,ktery chteji pretrasat a nedelat bublinu kolem neexistujiciho problemu.Chapu,ze k nam beznym lidem pristupuji jako k ovcim,ktere musi za kazdou cenu necim krmit.Ke zmine­nemu,­,pro­blemu" bych chtel jen rict,ze uz z uvodni fotografie u clanku je patrne,kam voda dosahovala.Chapu,ze nekteri lide zahrnuji dvorek do sveho domova,ale tech zminenych deset centimetru chybelo k prahu vstupnich dveri.Dale je pravdou,ze majitele domku,o kterem se mluvi vedeli kde se nachazi,kdyz ho kupovali a domnivam se,ze tomu odpovidala i cena nemovitosti po povodnich z roku 2002.V te dobe se mezi hrazi rybnika a timto stavenim nachazela strouha,ktera vodu odvadela.Chapu ze anglicky travnik je hezci,ale vzdy je ,,neco za neco".Vcerejsi,pro vetsinu mistnich obyvatel nesmyslny poplach jen zpusobil,ze plynule odtekajici voda z rybnika se zatarasila,aby se nemohla dostat k poskozenemu domku,Tim se z jedne strany vytvorila hraz a na druhe strane tekla o to vic.Na zpusobene skody timto jednanim uz media nere­agova­la,du­lezi­te je uspokojeni jednotlivce a nehledet na ostatni?Na te druhe strane jsou take domy,ktere to diky tomu odnesly vice nez jindy pri plynulem klesani vody.Tahle taskarice nejen ze stala pravdepodobne spoustu penez,take spoustu usili zucasnenych hasicu,kteri byli privolani.Dostavili se presticti profici se samotnym prestickym starostou,ktery na celou udalost osobne dohlizel,prijel sbor chlumcanskych hasicu,no zkratka bylo to velike.Na zaver bych chtel zduraznit,ze neni na miste otirat si obuv o mistniho starostu a jakkoliv ho ocernovat.Myslim,ze nemluvim jen za sebe,kdyz reknu,ze pro obec Dolni lukavice udelal az neskutecne,ze vetsina lidi by mu mela byt vdecna,ze svoji praci dela svedomite,na ukor vlastniho casu a osobniho zivota.Pokud by lide,neustale si na neco stezujici,del

franta599
04. 06. 2013 13:20

Pro některé lidi je těžké pochopit že pokud hladina řeky z jedné strany hráze je vyšší než hladina rybníka z druhé strany že se špatně upouští a tak raději vulgárně nadávají hasičům kteří se snažili svádějí vinu na obec pozvou si média a ohánějí se známostí na vyšších místech ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.