Topolánková na pokraji zhroucení: Nechci rozvod ani vládu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Topolánková na pokraji zhroucení: Nechci rozvod ani vládu!

Pavla Topolánková - Během pár týdnů zestárla o několik let
Pavla Topolánková - Během pár týdnů zestárla o několik let (: ČTK)

PRAHA – Pavla Topolánková nehodlá požádat o rozvod a také nepřeje úspěch vládě manžela a premiéra Mirka Topolánka! Včera to prohlásila na tiskové konferenci strany Politika 21, za kterou na podzim neúspěšně kandidovala do Senátu. Během tiskovky působila Topolánková zkroušeně a křečovitě.

A na první pohled bylo patrné, že během posledních týdnů zestárla o několik let. Vyčerpává ji dlouhotrvající manželská krize. Mirek Topolánek se odstěhoval ke své milence Lucii Talmanové. Ta je dokonce těhotná, dost možná právě s Topolánkem.

„Rozvádět se nehodlám, dál budu plnit povinnosti manželky premiéra,“ řekla Topolánková, která před novináře předstoupila po půl roce. Po boku měla svoji přítelkyni a šéfku strany Politika 21 Janu Bobošíkovou. A ta se do jejího manžela pořádně opřela. „Je to člověk, který zradí kdykoliv a kohokoliv, své voliče nevyjímaje,“ rozohnila se Bobošíková a dodala: „Nyní se chová nevkusně a bezzásadově, bezohledně uráží svou ženu, která byla spolustrůjcem jeho politického úspěchu, a tím uráží i celou republiku!“

Topolánková její slova poslouchala s křečovitým úsměvem bezradné a ponížené ženy. Po celou dobu působila unaveně a uzavřeně. „Měla řadu nervózních gest, což jsou signály pro stres a nejistotu,“ řekl mediální analytik Daniel Koppl. „Jako žena a matka bych chtěla, aby manželství bylo zachováno,“ šeptla Topolánková. Vleklá manželská krize má i vážný dopad na děti manželů Topolánkových. „Je zbytečné popisovat, jak moje děti nahlížejí na jednání mého manžela, to si každý umí představit. Manžel se sice snaží s dětmi komunikovat, přiznávám ale, že komunikace vázne,“ postěžovala si Topolánková.

Podle politologů se ale Bobošíková snaží z krize manželů Topolánkových vytřískat politický kapitál. „Politika 21 a Bobošíková využila Pavly Topolánkové jako politický tah,“ řekl publicista Jaroslav Šunek. Sama Topolánková ale řekla, že jediná cesta ze současného politického »marasmu« je vyslovení nedůvěry vládě trojkoalice. Topolánková také nevyloučila svůj vstup do vysoké politiky.

13.1.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.