Užijte si první (opravdu) jarní víkend!: 20 + 1 tip od Aha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Užijte si první (opravdu) jarní víkend!: 20 + 1 tip od Aha!

Pohádkové vinobraní Vinný a dobový jarmark na pohádkovém zámku Staré Hrady na Jičínsku bude na Valdštejnských slavnostech za účasti Albrechta z Valdštejna. Zítra potěší malé i velké!
Pohádkové vinobraní Vinný a dobový jarmark na pohádkovém zámku Staré Hrady na Jičínsku bude na Valdštejnských slavnostech za účasti Albrechta z Valdštejna. Zítra potěší malé i velké! (Foto Profimedia.cz, ara)

Tak to tu ještě letos nebylo! První opravdu jarní víkend! Poté, co jsme museli přetrpět nejchladnější začátek jara za posledních sto let, se konečně ohřejeme a budeme se slunit!

Víkend přinese až 16 °C a sluníčko. Pravda, na plavky to ještě není, ale na pořádný výlet ano! Pokud váháte, kam vyrazit, deník Aha! vám přináší 20 tipů na tento víkend.

Podívejte se na tipy do galerie!

Otevírá tankodrom

Tankodrom v Milovicích ve středních Čechách zahájí již zítra sezónu, a to otevřením Muzea okupace 1968. Při této příležitosti připravili organizátoři Tankového dne aktivity pro celou rodinu.

Za 80 kaček

Tento víkend začíná na Vranovsku 80. rekreační sezóna. Místní podnikatelé a organizace, kteří se do akce zapojili, budou poskytovat své služby za 80 Kč. Bude se to týkat například vstupného, lodní dopravy, stravování i ubytování!

Svatý Vincenc

Lázně Vincenza Priessnitze v Jeseníku slaví o víkendu jmeniny svého zakladatele, který má svátek v neděli. Jmenovci dostanou od lázní jako dárek koupel dle vlastního výběru. Na ostatní návštěvníky čeká sleva na léčebné kúry.

Lazaret z 1. světové

Krušnohorské Velké Březno se v sobotu promění v lazaret z 1. světové války. O raněné vojáky se postarají hraběnky z Chotků a návštěvníky provedou svým zámkem. Dříve tu pobývala Žofie Chotková, která si vzala následníka habsburského trůnu Ferdinanda d’Este.

Lyžování za 50

Zapálení lyžaři si nesmějí nechat ujít poslední sníh! Lyžařský areál Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku láká na symbolické ceny za celodenní pas – 50 korun. A podmínky jsou prý stále výborné!

Za vodním příkopem

Vyrazte na procházku po naučné stezce od Božího Daru po Horní Blatnou. Poznáte tak historii téměř zapomenuté technické památky z 16. století Blatenského vodního příkopu, který je 12 kilometrů dlouhý a místy zavodněný.

Westernové městečko

Atmosféru Divokého západu si můžete vychutnat ve westernovém městečku v jihomoravských Boskovicích. Bavit se chvíli jako pravý cowboy nebo nespoutaný indián mohou nejen malí, ale i dospělí.

Soutěž v moštování

Milovníci jablek a moštů by měli zavítat do moštárny ve východomoravském Hostětíně. Zítra se tu pořádá den otevřených dveří. Kromě ochutnávek různých jablečných výrobků pořádá moštárna i soutěž v ručním moštování.

Najdete vodopád?

Krásnou procházku v přírodě nabízí podkrušnohorské Prunéřovské údolí. Skalnatým a hlubokým údolím protéká dravý potok se pstruhy a je tu i Kýšický vodopád. Ten ale není označen, a tak si ho každý musí najít.

Jaro na vsi

Jaro na vsi bude k vidění ve skanzenu Přerov nad Labem. V celém areálu uvidíte všechny jarní obyčeje. Zároveň budou zpřístupněny všechny expozice včetně staré školy a také výstava hraček.

Památky hrou

Výlet s kočárkem, na kole nebo s pejsky a hlavně s hrou pro děti můžete podniknout na Konopišti. Na stezce budete řešit úkoly a přitom také navštívíte nejkrásnější památky. Seznámíte se s méďou Jiřím a dostanete medový poklad.

Jarní rafting

Chcete si zkusit rafting? Když vyrazíte na Šumavu, budete mít příležitost, která se naskytne jen pár dní v roce. Horní úsek řeky Otavy procházející národním parkem totiž jindy než tyto dny, splavný není..

Festival kol

Jezdíte rádi na kole? Pak navštivte víkendový festival Město na kole, v Praze na náplavce Na Františku. Oceníte přehlídku letošních modelů kol, koloběžek a dalších strojů určených pro volnočasové aktivity.

Zafarmařte si

Vyzkoušet si pomocné práce na farmě, zúčastnit vzdělávacích akcí a samozřejmě nakoupit výborné bio produkty můžete na západočeské biofarmě Belina u Toužimi na úpatí Třebouňského vrchu.

Jezdecké hry

Na jezdeckých hrách ve Zvěřeticích na Šumavě se budou bavit i ti, kdo na koni nejezdí. I pro děti, které se dosud nikdy do sedla nevyhouply, jsou připraveny soutěže a zábava.

Naučný pivovar

Benešovský pivovar si pro tento rok připravil novinku – naučnou stezku. Z ní se dozvíte, z čeho a jak se benešovské pivo vaří. Nejmenší návštěvníci si mohou zahrát venkovní hru Člověče, nezlob se.

Po stopách másla

Ve středočeských Máslovicích se můžete podívat nejen do Malého máslovického muzea, ale i projít po máslovické naučné stezce, ta má 12 zastavení a vede od vltavského přívozu až k muzeu másla.

Pohádkové vinobraní

Vinný a dobový jarmark na pohádkovém zámku Staré Hrady nedaleko Pardubic bude na Valdštejsnkých slavnostech za účasti Albrechta z Valdštejna. Zítra potěší malé i velké!

Cukrářská pouť

Pokud patříte k milovníkům sladkostí, rozhodně navštivte v neděli Cukrářskou pouť na kutnohorském zámku Kačina. Návštěvníkům tak přiblíží atmosféru tradičních lidových poutí s přehlídkou cukrářského řemesla.

Kat jako průvodce

Na hradě Kost v Českém ráji mají neobvyklého průvodce – kata Heřmana. Pokud vás nebaví na prohlídkách jen poslouchat, milujete hádanky a hradní mučírna vás neděsí, pak neváhejte a vyrazte na Kost.

Jak bude?

Dnes: Zataženo až oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky. Přes den 12 až 16 °C, v 1000 m na horách 7 °C.

Zítra: Zpočátku dne oblačno, přechodně až polojasno, místy přeháňky. Postupem dne ubývání oblačnosti. V noci 3 až 7 °C, přes den 12 až 16 °C.

Neděle: Skoro jasno až polojasno, během dne na severovýchodě a severu až oblačno a ojediněle přeháňky. V noci 3 až –1 °C, přes den 12 až 16 °C.



Autor:  bk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.