Kabela Václava "Otíka" Klause: Za 20 tisíc, značky Porsche! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kabela Václava "Otíka" Klause: Za 20 tisíc, značky Porsche!

Kabela Václava Klause vypadá obyčejně, ale stojí 20 tisíc
Kabela Václava Klause vypadá obyčejně, ale stojí 20 tisíc (Koláž Ahaonline.cz)

Když dva dělají totéž, není to vždy totéž. O tom jsme se přesvědčili, když jsme okrově žlutou kabelu exprezidenta Václava Klause přirovnali k té, se kterou se promenádoval Otík z filmu Vesničko má středisková. Klausova taštička stojí desetitisíce…

Jedná se totiž o luxusní koženou záležitost z módní kolekce Porsche, firmy, která se jinak specializuje na rychlá auta pro horních deset tisíc. „Kůže má drsný povrch na rozdíl od hladkého a švy kontrastují s barvou. Ergonomicky navržené ucho je také kožené s logem z nerezové oceli,“ píše se u tašky, která vyjde na 20 tisíc korun.

Bývalá hlava státu právě rozjíždí svůj nový institut a kromě toho, že jej dotuje miliardář Petr Kellner (48) má nárok na doživotní prezidentskou rentu – 50 tisíc korun měsíčně na cokoliv, co bude chtít, tedy klidně i kabelky, a pak ještě jednou tolik na provoz kanceláře, asistenta či další pracovní výdaje. Na rozdíl od prostoduchého Otíka nemusí počítat každou korunu!

Další fintilové

Oproti ostatním renomovaným osobnostem politického života, kteří mají značkový snad i toaletní papír, vypadá pan prezident i s drahou kabelou trochu jako skrblík.

Pavel Bém (49)
Exprimátor Prahy a někdejší nejlepší kamarád lobbisty Romana Janouška (44) se chlubí sbírkou hodinek za téměř půl milionu korun. A střídá je, aby bylo vidět, že na to má.

Cena: 120 000 Kč
Popisek: Tady Bém předvádí jeden ze svých nejluxusnějších strojků – potápěčské hodinky pro gentlemany, Panerai Luminor za 120 tisíc!

Marek Dalík (38)
Boháč a parťák Mirka Topolánka (56) byl loni obviněn z pokusu o spáchání trestného činu podvodu kvůli kauze obrněných transportérů Pandur. I tak ale venčil svého pejsánka ve velkém stylu – bundě renomované italské značky Gucci za 65 tisíc!



Roman Janoušek (44)
Přejel opilý ženu, ujížděl policii, ta ho dopadla. Aby se z průšvihu, od kterého uplynul už rok, vyvlíkl, volal vlivným kamarádům z mobilu. A přímo té nejluxusnější značky Vertu. Kolik stál přístroj? Přes sto tisíc!

Cena: 110 000 Kč

Lucie Talmanová (45)
Bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny a současná partnerka expremiéra Mirka Topolánka (56) bydlí co by kamenem dohodil od luxusní Pařížské ulice v Praze. Tam podle všeho i nakupuje. Její »chanelka« totiž stojí 95 tisíc korun.





Autor:  vr

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.