Drží hladovku za Klause, zhubla 13 kilo a trápí ji horečky! Chystá se na smrt? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Drží hladovku za Klause, zhubla 13 kilo a trápí ji horečky! Chystá se na smrt?

Hladovkářka už zhubla 13 kilo!
Hladovkářka už zhubla 13 kilo! (Foto Aha! – Jiří Čada)

Třináct kilogramů už za poslední čtyři týdny shodila Jiřina Sýkorová (45) z Třebíče. Invalidní důchodkyně drží hladovku na protest proti rozhodnutí Senátu, který podal žalobu pro velezradu na již bývalou hlavu státu Václava Klause.

Jiřina Sýkorová vyzvala poslance horní komory Parlamentu, aby tuto žalobu stáhli. „Dnes mě kamarádka ještě doprovodila na poštu pro nevyzvednutou korespondenci, ale je mně už dost špatně. Horečka se znovu ozvala,“ svěřila se Aha! hladovějící žena.V úterý večer přesto zahájila o čaji a zeleninové šťávě už pátý týden své protestní hladovky.

Štěch: Je to zbytečné

Prostřednictvím Aha! ji vyzval k ukončení protestu předseda Senátu Milan Štěch. „Nechci, aby si ničila zdraví. Je to nepřípustné, aby se takto dovolávala změny demokratického rozhodnutí Senátu,“ zdůraznil Štěch. Sám pro podání žaloby na Klause nehlasoval. Klaus prý do země nepozval žádná cizí vojska. „To, co dělá ta paní,  je zbytečné. Nemůže tím nic změnit. Senátoři, kteří hlasovali pro žalobu neustoupí, oni to neudělají a já jí v tom nemohu pomoci,“ míní předseda Senátu.

Zeman to zdržel

Štěch doufá, že Ústavní soud žalobu na exprezidenta Klause smete v dohledné době ze stolu a paní Sýkorová bude moci hladovku ukončit. Včerejšek, kdy se měli žalobě věnovat, jim však zabrala návštěva prezidenta Zemana.  
„Mně nejde o rozhodnutí Ústavního soudu, já chci ty senátory donutit uznat svou chybu,“ vede si svou Jiřina Sýkorová a je rozhodnuta za Klause položit život.

Klaus: Ať toho nechá!

A co na hladovk říká exprezident Václav Klaus? „Já si jejího postoje velmi vážím, ale posílání dopisů je velmi nákladná věc – to nám na Hradě nedocházelo. Je to takový netriviální závěr. Hladovka je stanovisko extrémní. Pokoušeli jsme se této paní domluvit, doporučit jí, aby toto nedělala. Já nemám pocit, že tato hladovka oblomí pana Jiřího Dienstbiera (navrhovatele senátní žaloby na Klause, pozn. red.). Ten by ji klidně nechal i umřít.“

Autor:  Jiří Čada

Přečtěte si
avina
9. 4. 2013 • 13:46

 Neztloustne-je vyžraná furt.Má důchod na pobyt v léčebně?!Je fakt ...

vrtajzub
28. 3. 2013 • 21:31

ešte stále drží dietu ? Neverím ! Tajne žere ! Čo si myslí že Klaus jej príde osobne podakovať ? Alebo ju príde prosiť aby začala papať, že ju nechce mať na svedomí ? Čo od toho vlastne očakáva ? Mali by ju zavrieť na psychiatriu, lebo normálna neni !Ten invalidný dôchodok jej určite patrí , diagnoza je jasná.

henes
28. 3. 2013 • 15:39

Nakopat do p.rdele,pizdu. Vyžraná jok zub za naše prachy,sebrat důchod...

radar666
28. 3. 2013 • 09:55

Tak ještě 20 kilo dolů a paní bude stržená jak decimálka. To se jí bude u LPK hodit,tam ji budou poté muset invalidku potvrdit. Jinak by zřejmě musela jít makat a tak se ji senátní návrh šiknul k tomu aby s velkou parádou o ten důchod nepřišla.Protože to je jinak úplný nesmysl,držet hladovku za někoho jako je Klaus. Možná tak ještě blázen,tam by se to dalo pochopit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.