Zadlužený exministr financí Pilip: Přišel o zámek za 70 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zadlužený exministr financí Pilip: Přišel o zámek za 70 milionů!

Rekonstrukce zámku stála exministra Pilipa opravdu hodně peněz. Jenže i ty jsou fuč!
Rekonstrukce zámku stála exministra Pilipa opravdu hodně peněz. Jenže i ty jsou fuč! (Aha! - Ladislav Křivan, koláž Ahaonline.cz)

Zase se přepočítal! Někdejší ministr financí Ivan Pilip (49) přišel po krachu podnikání v luxusních realitách i o zámek Trnová u Prahy. Spolkly ho dluhy!

Trnovou si pořídil s manželkou Lucií. Stavbu zrekonstruovali za desítky milionů korun. Jenže objekt, který byl oceněn na 70 400 000 korun, teď patří soukromé společnosti.

Bývalému politikovi Pilipovi se stalo osudným právě podnikání v luxusních realitách. Z velkolepých snů zbyly dluhy, které řeší už řadu let.
Zbavil se proto kvůli nim i zámku, kterým se dříve pyšnil. Dokonce prý i určitou dobu uvažoval o prodeji. „Objekt nám totiž patřil jako fyzickým osobám. Protože ale sloužil převážně k podnikání a byl použit jako dodatečná zástava k aktivitám jiných mých firem, přenesly se jejich problémy na mne jako fyzickou osobu,“ přiznal někdejší ministr.

Ukázalo se ale, že luxusní nemovitost, která mu vynášela – byla pronajímána třeba na svatby – je životaschopná. Co s tím? Pilip se pro své další podnikání potřeboval oddlužit. Luxusní zámek proto vložil do soukromé společnosti. Z peněz prý ale neviděl ani korunu. „Byla to pouze účetní operace, peníze se bohužel na žádném mém účtu neobjevily,“ uzavřel. Ani to mu však úplně z dluhů nepomohlo…



Autor:  poe

Přečtěte si
hillaarkaa
29. 3. 2013 • 08:46

ODKLÁNÍ...

hillaarkaa
29. 3. 2013 • 08:45

Tak,tak-stačí pár drobných pro začátek a pak už je jen generovat.A znát styky Když bude nejhůř,Nosál mu něco hodí po čorce syna

zadnice
28. 3. 2013 • 13:38

Však on si nakrade znovu na něčem jiném. Systém "pravice" mu to snadno umožní!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.