Exministr Ivan Pilip: Ten se má: Vlastní zámek! Za desítky milionů! A prodává byty, jeden za 40 milionů Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Exministr Ivan Pilip: Ten se má: Vlastní zámek! Za desítky milionů! A prodává byty, jeden za 40 milionů Kč!

Lucie a Ivan Pilipovi s dcerami Silvií (vlevo) a Terezou
Lucie a Ivan Pilipovi s dcerami Silvií (vlevo) a Terezou (Aha! – Josef Mašek)

TRNOVÁ – Bývalý ministr financí Ivan Pilip (44), v současnosti obchodník s nemovitostmi, si žije jako boháč a zámecký pán! Před časem s manželkou Lucií (39) koupili zdevastovaný zámek Trnová nedaleko Jíloviště u Prahy a za desítky milionů ho luxusně zrekonstruovali! Dnes jeho pronájmem vydělávají statisíce, navíc mají v zámku bydlet.

Bývalý ministr financí Ivan Pilip (44), v současnosti obchodník s nemovitostmi, si žije jako boháč a zámecký pán! Před časem s manželkou Lucií (39) koupili zdevastovaný zámek Trnová nedaleko Jíloviště u Prahy a za desítky milionů ho luxusně zrekonstruovali! Dnes jeho pronájmem vydělávají statisíce, navíc mají v zámku bydlet.

Movití svatebčané si mohou zámek, který obklopuje park s jezírkem, na noc pronajmout za 95 tisíc korun – v ceně je i novomanželské apartmá ve věži a šest dvoulůžkových pokojů. Kromě komerčního využití mají Pilipovi v zámku také bydlet. Jeho rekonstrukce byla podle Lucie Pilipové hodně náročná. „Ten zámek byl zruinovaný a skutečně nás stálo hodně úsilí a peněz uvést ho do dnešní podoby. To místo jsme znali, v okolí jsme s Ivanem jezdili na koni a proto, když se naskytla možnost, koupili jsme ho,“ nechala se slyšet manželka exministra. O pronájem zámku je velký zájem. Trnová je pro hosty zajímavá i proto, že ho dříve vlastnila rodina skladatele Františka Škroupa. Toho prý okolní krajina inspirovala ke složení hudby k naší hymně „Kde domov můj“.

Kde sehnali manželé tolik peněz? Pilip působil v ministerských funkcích a od roku 2004 až do loňska pracoval na pozici viceprezidenta Evropské investiční banky – a pobíral pohádkový plat 550 000 korun měsíčně! Celkem si tak v politice a v bance vydělal přes 27 milionů korun, a to bez tučných náhrad! Lucie Pilipová je navíc schopná podnikatelka, která do rodinného rozpočtu také pořádně přispěla.

Čím se živí Pilipovi?

Kromě pronájmu zámku Trnová exministr obchoduje s luxusními realitami. Podle časopisu Týden koupil dva domy na Janáčkově nábřeží v Praze, ve kterých vybudoval dvanáct luxusních rezidencí. Pilip tvrdí, že cena za jeden byt o rozloze asi 210 metrů čtverečních byla 40 milionů korun včetně DPH! Navíc plánuje stavbu další rezidence na pražských Vinohradech, připravuje i projekty v Plzni, Ostravě a Újezdě nad Lesy. Kromě toho má s manželkou Lucií společnost Nikolajka City Park, která vlastní dva byty v Praze a letní sídlo v jižních Čechách a Chorvatsku. Na nákup nemovitostí si půjčil peníze u České spořitelny a Raiffeisenbank. Další fi rma Pilipových Mediterranea Real Estate Investments CZ zase obchoduje s realitami v přímořských zemích.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.