Osudová chyba: "Není nebezpečný," napsali znalci o vrahovi z Frenšťátu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Osudová chyba: "Není nebezpečný," napsali znalci o vrahovi z Frenšťátu

Z domu číslo 39 zbyly po výbuchu jen trosky.
Z domu číslo 39 zbyly po výbuchu jen trosky. (Jiří Krušina / Blesk)

Bestiální vrah z Frenštátu pod Radhoštěm. Tak zná Antonína B. (†57) celé Česko. Tragédii se možná dalo zabránit. Soudní znalci ale před časem v psychologickém posudku uvedli, že bývalý policista a dozorce není svému okolí nebezpečný.

Nenávist, vyhrožování a neustálý boj se sousedy i úřady. Antonín B. v posledních letech mnohokrát zaměstnával policii a dvakrát se dostal i před soud. Poté, co před pěti lety nastříkal na novou fasádu i dovnitř domu urážlivé nápisy proti sousedům, byl odsouzen k tříleté podmínce. Znalci tehdy bohužel nepoznali, jaká je to bestie. „Trpí poruchou osobnosti, jeho pobyt na svobodě ale není z lékařského hlediska nebezpečný,“ napsali o Antonínu B.

Antonín B., šílenec z domu číslo 39

*Pracoval postupně jako policista, bachař a zámečník.
*Ve svých prohlášeních volal po návratu socialismu.
*Opakovaně verbálně i písemně útočil na své sousedy.
*Na nájemném dlužil 140 tisíc, jeho byt se prodal v exekuci.
*»Když půjdu já, půjdete všichni!« hrozil svým sousedům.


Táta Adélky (†2) a Radima (†5):  Vrah se nám smál!

Neměli jste si začínat! To byla slova, která vrah Antonín B. řekl po explozi tátovi dvou zabitých dětí Ondřeji Konvičkovi (31). Potkali se na chodbě hořícího domu.

Ondřej Konvička po výbuchu nemohl najít své dvě malé děti. Když jen v trenýrkých vyběhl na chodbu, spatřil Antonína B. „Kráčel jako Rambo proti mně a hořel. Křičel jsem na něho: Ty hajzle, zabil jsi nám děti! On se smál a řval: Neměli jste si se mnou nic začínat! Tento okamžik mi zůstane do smrti v paměti. Pořád budu vidět ten jeho ksicht. Byl to výjev jako z hororu,“ popsal Blesku nešťastný otec. Obě jeho děti– Adélka (†2) a Radim (†5)tragédii nepřežily. „Pořád jsem je hledal. Tahal jsem nožičky, ale byly pod těžkým panelem. Ležela tam ale sousedova Adélka (†11). Naše děti byly už někde hluboko dole, propadly se, což jsem nevnímal,“ dodal Ondřej Konvička.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.