Sněžný muž: Prospí zimu jako medvěd! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sněžný muž: Prospí zimu jako medvěd!

Fotografie
Fotografie (internal)

„K čertu se vším,“ řekl si předloni v prosinci Švéd Peter Skyllberg (45) a začal žít v autě v zasněženém lese. Utekl od lidí i pětimilionových dluhů, které nemohl zaplatit. K jeho smůle ho ale po dvou měsících zachránili muži na sněžných skútrech. Uběhl rok a Peter chce zpátky do lesa!

Policisté se nejdřív domnívali, že Skyllberg v lese havaroval a auto uvízlé v závěji se stalo jeho pastí. Realita je ale úplně jiná – vůz se měl stát brlohem, v němž se v dobrém spacáku jako medvěd uloží k zimnímu spánku! „Byl jsem tam šťastný, nikdy jsem o záchranu nestál,“ říká muž, kterému je fuk, že by mohl v třeskuté severské zimě zmrznout. Zpočátku si zašel do nedalekého kiosku pro kávu, dal si párek a v autě měl cigarety a lahev vodky. Časem se mu ale vybil mobil, autorádio přestalo hrát a Peter se pak už živil jen sněhem. Zhubnul tak 25 kilo a nakonec vážil jen 45 kilogramů!

Dva měsíce »hibernace« ale na rozdíl od medvědů odskákal čtyřměsíční hospitalizací v nemocnici a ani po něm se mu nepovedlo začít nový život. „Mezi lidmi se necítím dobře,“ říká »Sněžný muž«, jak mu ve Švédsku přezdívají. Prý se hodlá stáhnout do lesů, aby tam mohl rubat stromy a bydlet v opuštěném srubu.

Přečtěte si
vilaamalka
24. 2. 2013 • 11:36

starypes by už také měl zde**chnout

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.