Pavla Gromanová-Truxová zhubla 85,5 Kg: Můj boj s vytahanou kůží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pavla Gromanová-Truxová zhubla 85,5 Kg: Můj boj s vytahanou kůží!

Pavla Truxová je dnes k nepoznání
Pavla Truxová je dnes k nepoznání (koláž Ahaonline.cz)

Shazovat kila jedno za druhým je nejen velké zadostiučinění za vynaloženou dřinu, ale hlavně skvělá motivace k tomu, aby člověk ve změně životního stylu vytrval a měnil se dál. Boj však musíte vést na všech frontách. Stejně jako o stravu a pohyb se musíte starat i o své ubývající tělo. Zejména pokožku, kterou je potřeba zpevnit, aby po zeštíhlení »neplandala«. I s tím radí Pavla Gromanová (Truxová, 42), která během dvou let ztratila na váze 85,5 kg, půl metru na obvodu pasu a šest desítek centimetrů přes boky.

O tělo se musí pečovat zevnitř i zvenčí. „Mé tělo zažilo narození syna Davida, boj s prasečí chřipkou i to, jaké to je žít v obří schránce. Nic moc, co si budeme nalhávat. Břicho je po porodu popraskané, na krku jizva z nucené tracheostomie při prasečí chřipce a kůže na těle už dávno nepamatuje pevnost »modelky«. Ani ve snu nepočítám, že by se mi jako zázrakem kůže opět vypnula. Dělám ale vše, co je v mých silách, abych pomohla k co nejvyššímu zpevnění. Takže CVIČÍM, CVIČÍM, CVIČÍM, makám a nešidím sama sebe,“ popisuje Pavla. A jaké další rady dává?


  • Začněte chodit na lymfomasáže, obvazujte oteklé nohy nízkotažnými obinadly. „Měla jsem velké a bolestivé otoky nohou. Začala jsem tedy pravidelně docházet na lymfologii na přístrojové masáže, poté následovala masáž ruční a končilo to zabandážováním nohou až po kolena nízkotažnými obinadly,“ vypráví Pavla. Tyto masáže zlepšují poruchy prokrvení, rehabilitují svalové zatížení nohou a zmírňují otoky.
  • Naučte se i ruční masáže. „Podle rad instruktorky jsem se masáže naučila a doma si je pravidelně provádím, včetně bandáží nohou nízkotažnými obinadly. Kůže těla se pak výborně regeneruje, masáž jí provokuje k návratu co nejlepší elastičnosti,“ říká Pavla.
  • Ve sprše jemně masírujte celé tělo kartáčkem nebo masážní žinkou.
  • Během sprchování střídejte teplou, vlažnou a lehce studenou vodu.
  • Po sprše namažte celé tělo krémem, pleťovým mlékem nebo olivovým olejem. Nemusíte kupovat drahé přípravky, ale hlavně mazat!
  • Pravidelně provádějte speciální cviky na zpevnění.
  • Nezapomínejte na pravidelný odpočinek, který je pro regeneraci velmi důležitý.
  • Uvažujte i o plastické operaci. Uvidím po dohubnutí a ustálení váhy, pokud bych měla nesnesitelně vytahanou kůži, což se zatím neděje, a bylo by to pro mne neúnosné a obtěžující, obrátila bych se na plastického chirurga,“ dodává Pavla.

7. rada čtenářům Aha!

„Vytahaná kůže, která ztratila pružnost, se sama od sebe nestáhne. Je nutné o tělo pečovat zvenčí stejně pečlivě, jako zevnitř. Důležité je opravdu pravidelně cvičit. Choďte do sauny a do solné jeskyně. Po sprše tělo dobře osušte a poté pečlivě namažte,“ radí Pavla.

Pavla: Mám nové jméno!

Pavla udělala další krok k vyřešení stresující minulosti. Změnila si vyvdané jméno na své dívčí, nyní se jmenuje Pavla Gromanová. I nevydařené manželství a zoufalství po jeho rozpadu se podepsalo na její vzrůstající hmotnosti. V nejhorším ji ručička váhy ukázala 197,5 kg.

Přečtěte si
wellnes.top
18. 1. 2013 • 12:10

fortin, tobě teče mozek z hlavy, už delší dobu, je to vidět na těch hámotinách co píšeš na diskuzích

wellnes.top
14. 1. 2013 • 07:33

fortin pro tebe i kdyby se fotila nahá s roztaženýma nohama, tak ti to nebude vhod, takovému dementovy jako jsi ty se nezavděčí nikdo na světě.Jsi obstarožní zamindrákovaná, co jen dřepí na zaprděný židli, pravděpodobně obtloustlá hajtra, která má jen plnou hubu keců na drůhé.I když chápů,že pokud někdo něco dokáže, že to n@sere hodně týpků jako jsi ty, protože ty sama jsi v životě prd dokázala, tedy krom blbých a trapných žvástů tady.Lačně hltáš každý článek o Pavle, kdy napíše nějaký fígl, co? Ono je to i o tom si vyčistit mozek a to ty NIKDY nedokážeš,proto ani nikdy nepochopíš smysl těchto článků!Zdar, ty megero se zapařeným nefunkčním mozkem

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.