Dcera exministra Bublana se našla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dcera exministra Bublana se našla!

Alžběta Bublanová (22). Oběť zločinu, nebo jen neposlušná dcera?
Alžběta Bublanová (22). Oběť zločinu, nebo jen neposlušná dcera?

PRAHA – Od soboty nezvěstná Alžběta Bublanová (22), dcera exministra vnitra Františka Bublana, se už sice našla, v případu jejího tajemného zmizení ale dál zůstává spousta otazníků.


Přivezla ji policie! A dva muži dostali pouta!

Ale proč ty tajné policejní manévry?

Její otec, který nejprve sám na policii mluvil o možnosti únosu, vše nyní bagatelizuje tím, že se jí vlastně jen ztratil mobil, a proto nemohla volat. Policie zase oficiálně popírá, že by při jejím „osvobozování“ zatkla dva neznámé muže, byť jsou na to svědci. A otazníků je víc...

„Pan Bublan přišel pohřešování dcery oznámit v neděli večer. Uvedl, že dcera má hluchý telefon a neozývá se,“ potvrdila včera Aha! mluvčí pražské policie Eva Brožová. Zatímco policisté prováděli administrativní úkony běžné při pohřešování osoby a zpovídali otce, aby si udělali představu o přátelích Bětky a o jejích oblíbených místech, zavolala Bublanova manželka. „Oznámila, že dcera se ozvala z pevné linky domů, a tím to pro nás skončilo,“ dodala policejní mluvčí s tím, že na uvedenou adresu pak pro dívku jela policejní hlídka, která ji dopravila rovnou do otcovy náruče.

Právě tady ale začínají nesrovnalosti! Když totiž přijdete oznámit pohřešování osoby a ona se vám sama ozve, policie případ přestane řešit. Proč tedy pro dceru exministra vnitra jeli detektivové? A proč nasazovali pouta dvěma mužům, kteří stáli v noci z neděle na pondělí vedle Bublanové na pražském Jarově?

„Bylo to rychlé. Na křižovatku přijela auta, z nich vyskákali policisté, strhli na zem ty chlapy, dali jim pouta a pak je odvezli. Tu holku hodili bleskově do jiného vozu a také ji odvezli. Byl tam křik, vypadalo to, že ti dva ji unesli,“ popsal noční akci očitý svědek. To sice policie oficiálně popírá, stejně jako Bublan, ale deník Aha! trvá na svých informacích.

Sama Alžběta Bublanová o svém pohřešování nemluví. Podle jejích spolužáků z Literární akademie v pátek v noci doma řekla, že bude spát u kamarádky. Se svými přáteli byla naposledy viděna, když odcházela z pražské hospody Bulva v Holešovicích. Co se s ní od té doby dělo? To rodina exministra i policie tají. Policisté podle našich informací měli z počátku, když Bublan v neděli pohřešování nahlásil, podezření, že byla unesena. Možná proto byl pro Alžbětu vyslán speciální policejní tým. Možná proto se na ulici uprostřed noci poráželi lidé na zem a nasazovala se jim pouta.

Jak se však dnes ukazuje, poté co deník Aha! jako jediný tuto kauzu objevil, zvolila policie i exministr metodu pokusit se vše zamést pod stůl zveřejněním částečných informací. Tedy obyčejné ztráty mobilu, nezavolání domů a klidného předání dcery zpět rodičům. Jenže! Deník Aha! získal ještě další informace. Bublanova dcera se prý často objevuje ve společnosti lidí majících blízko k alternativnímu způsobu života, jinými slovy k drogám, pití, tanci. Sama se velmi hlasitě zastávala účastníků loňského Czech Teku a brojila proti policejnímu zásahu proti technařům. A lidé z okolí Bublana nás včera upozornili, že to není poprvé, co se mladá Alžběta nevrátila domů v dobu, kdy slíbila. Ale proč potom ten tajný, velmi rychlý a razantní zásah policie?

František Bublan: Nevím, netuším...

PRAHA – Bývalý ministr vnitra a nyní poslanec František Bublan (ČSSD) v případu své pohřešované dcery Alžběty (22) tak trošku mlží! Policii prý sice kontaktoval, pak ale údajně zjistil, že se jeho dcera vlastně neztratila, ale byla »pouze« okradena o mobilní telefon…

Pane poslanče, mohu se zeptat, zda už víte bližší podrobnosti ohledně toho, kde se vaše dcera zdržuje či více než dva dny zdržovala?
„Ohledně toho už mi dnes někdo volal, ale já bych to chtěl uvést na pravou míru. Ona byla mimo domov, přepočteno na hodiny, asi jeden den. Je jí sice 22 let, ale bydlí s námi a my jsme zvyklí, že když se řekne, že přijde v tolik hodin, tak v tolik hodin přijde. Prostě držíme slovo, a pokud to z nějakého důvodu není možné, tak dáme vědět, omluvíme se... Když nepřišla ve smluvený čas, tak jsme znejistěli a snažili jsme se jí dovolat. Telefon ovšem vypadal, jako by z něj někdo vytáhl SIM kartu. Což bylo nestandardní, a proto, ale i vzhledem k mému dřívějšímu postavení (bývalý ministr vnitra – pozn.) jsme kontaktovali policii. Naštěstí v okamžiku, kdy jsem hovořil s policisty, mi volala žena, že se Alžběta ozvala. Prý volala z telefonní budky, neboť jí někdo ukradl mobilní telefon.“

Čili žádná policejní akce speciálního policejního týmu neproběhla?
„Opravdu, nic takového se nekonalo. Jak říkám, byla mimo domov zhruba den. Snažila se řešit tu situaci se ztraceným telefonem, ozvala se a přišla domů.“

Proč tedy to záhadné mlčení? Informace se neobjevila v žádných policejních svodkách!
„Tak my jsme samozřejmě uvažovali o tom, jestli ji náhodou někdo nemůže někde zadržovat, to se ale nepotvrdilo. Naštěstí se nakonec nestalo nic závažného.“

My ale máme informace z důvěryhodných zdrojů, které tvrdí, že zásah speciálního policejního týmu se opravdu konal a dokonce měli být zatčeni dva muži, kteří byli ovšem vzápětí propuštěni. Můžete nám k tomu něco říci?
„Vážně, to nemám tušení.“


Autor: (red)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.