Změny ve VZP: Horák to zabalil! Za 1,26 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Změny ve VZP: Horák to zabalil! Za 1,26 milionu!

Nový šéf VZP Zdeněk Kabátek.
Nový šéf VZP Zdeněk Kabátek. (ČTK)
Rozkývaná »zlatá« židlička pod šéfem VZP Pavlem Horákem (55) se definitivně dohoupala. Horák, který je kritizován mimo jiné za špatné hospodaření (ztráta letos dosáhne zhruba tří miliard korun), včera údajně pod hrozbou odvolání raději sám odstoupil.

Musel se tak vzdát měsíčního platu 210 tisíc korun. S prázdnou ale neodejde. Na cestu mu pojištěnci zamávají šestiměsíční odstupným, tedy 1,26 miliony korun hrubého. Kancelář vyklidí do konce listopadu. Správní rada VZP na jeho místo zvolila vysokého úředníka ministerstva zdravotnictví Zdeňka Kabátka (42).


Rebel Šnajdr: Z pojišťovny ke drahám?

Pod stejným tlakem měl včera rezignovat i exposlanec Marek Šnajdr (37). Ten správní radě šéfoval, nyní je »jen« členem. Šnajdr patří k trojici rebelujících zákonodárců ODS, která před několik dny opustila Sněmovnu po sporu s vedením strany o daňový balíček. Proslýchá se však, že za jejich ústup na ně čekají »trafiky«. Šnajdr má údajně zamířit na nějaké dobré místo v Českých drahách, Petra Tluchoře (44) prý čekají v ČEZ. Další rebel, exministr zemědělství Ivan Fuksa (49), bude zastávat nově zřízenou pozici vrchního ředitele Českého aeroholdingu.

Facebook

Autor:  ex

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.