Koukejte! Takhle si žije odsouzený poslanec Pekárek! Vila za 5 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Koukejte! Takhle si žije odsouzený poslanec Pekárek! Vila za 5 milionů!

Vila poslance Pekárka v ulici U Jatek.
Vila poslance Pekárka v ulici U Jatek. (KAREL KOPÁČ)

Nový poslanec Roman Pekárek (46, ODS), nepravomocně odsouzený na šest let za milionový úplatek, se o sebe umí postarat. Potvrzuje to jeho kolínská vila a nedaleký byt. Nemovitostí si přitom bude zřejmě ještě dlouho užívat. Před případným výkonem trestu ho totiž nově chrání poslanecká imunita, které se zatím nehodlá vzdát.

Jeho jméno vyvolalo bouři ve chvíli, kdy byl jmenován poslancem jako náhradník Petra Tluchoře. Vadí opozici i mnohým zákonodárcům v řadách koalice. Kritiku ale odráží s ledovým klidem: „Já jsem o tom nijak nepřemýšlel. Je fakt, že nějaká imunita vzniká, jaký vztah má ke mně, přesně nevím. Není to však to, čím bych se zabýval, nebo na co bych se spoléhal,“ říká poslanec s puncem korupčníka, který své síly může nabírat v bezpečí své funkcionalistické vilky.

Ta může mít hodnotu zhruba pět milionů korun, za takovou částku se prodávají nemovitosti v této lokalitě. Dům střeží poměrně vysoká zídka. Poslanec zjevně chce, aby mu »nikdo neviděl do talíře«. A když bude zákonodárce ve stresu ve chvíli, kdy budou kolegové řešit jeho imunitu, může se odreagovat při hře na bubny. Ty zabírají třetinu místnosti v prvním patře. Byt, na němž by při případném prodeji vydělal bezmála dva miliony korun, pak má v paneláku doslova za rohem.


S kým máme tu čest?

Čerstvý poslanec byl od roku 2006 čtyři roky místostarostou Kolína. V roce 2009 si měl říct o milionový úplatek za nevýhodný prodej městských pozemků. Za to později nepravomocně vyfasoval šest let vězení. U soudu mu přitížila nahrávka, která dokumentuje, jak úplatek domlouval. Pekárek se proti trestu odvolal. Když poslanec Tluchoř sekl s funcí, Pekárkovi z nebe spadl post i s imunitou.

I kvůli Pekárkově aféře přišla ODS v Kolíně o výsadní postavení na radnici.
Pekárek je navíc jednatelem firmy, která v minulosti vydávala kolínský městský zpravodaj. Ta čelila kritice, že se na radniční tiskovině neoprávněně obohacovala.


Čeká rebely trafika?

Dobrovolný odchod tří »ódésáckých« rebelů Petra Tluchoře (44), Ivana Fuksy (49) a Marka Šnajdra (37) ze Sněmovny byl pro většinu kolegů velkým šokem. „Čím je k tomu vedení ODS donutilo?“ nesla se otázka v kuloárech. Vydírání? Korupce? Nejčastěji se objevuje spekulace, podle níž dostali příslib, že o ně bude dobře postaráno. Kdyby se však cukli, už si ani »neškrtnou«. Nepřímo to potvrdil místopředseda ODS Martin Kuba (38) v České televizi. „Pokud by se vyskytla nějaká funkce, na kterou by ODS měla někoho nominovat a někdo svojí odborností nebo schopností by to mohl naplnit, můžou být tito lidé za ODS nasazeni,“ připustil. Mluví se i o tom, že by se například Fuksa mohl stát generálním ředitelem Exportní garanční a pojišťovací společnosti, Šnajdr by se zase ujal vedení Všeobecné zdravotní pojišťovny. Po ukončení poslaneckého mandátu si Tluchoř a Fuksa odnesou 241 500 korun, Šnajdr 201 900 Kč na odchodném.



Přečtěte si
zadnice
9. 11. 2012 • 14:52

Vždyť se jedná o samé členy ODS, tak co se divíme. Navíc získal ještě imunitu "hlasování" jasně a jednomyslně podpořil po celý jednací den a ve všech bodech!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.