Co se také stalo během voleb... Kníže Schwarzenberg: Snad se nespletl... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Co se také stalo během voleb... Kníže Schwarzenberg: Snad se nespletl...

Schwarzenberg si pečlivě vybírá mezi volebními lístky. Jeho hlas ale TOP 09 nepomohl.
Schwarzenberg si pečlivě vybírá mezi volebními lístky. Jeho hlas ale TOP 09 nepomohl. (ČTK, ara)

Šéf TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (74) volil v pátek odpoledne v Sýkořici na Rakovnicku. Nejdříve lístky pečlivě prohlédl a pak jeden z nich hodil do urny. Vzhledem k výsledkům jeho strany si ale většina voličů urny možná »spletla« a vhodila je do podobné té, která na snímku leží vedle Schwarzenberga.

»Tykadýlko« Smetana: Sebrala ho policie!

Romana Smetanu (30, na snímku vpravo), který měl v pondělí nastoupit za kreslení tykadel na plakáty s politiky, sebrali v pátek policisté! Rebel vyrazil za premiérem Petrem Nečasem (ODS), jenž se chystal v Rožnově pod Radhoštěm volit. Skončil však na služebně, kde ho zpovídali kvůli maření výkonu úředního rozhodnutí. Do vazby jej bez příkazu k zatčení dát nemohli. Co na to Nečas? „Dodržovat zákony musíme všichni, i pan Smetana,“ řekl.

O volbách prý nevěděli

„Nechoďte k volbám, stejně nic nezmění!“ I to stálo na nepřehlédnutelné ceduli na domě v ostravském ghettu Přednádraží. A většina zdejších obyvatel, kteří dosud neoprávněně obývají zchátralé objekty, výzvu vyslyšela. Někteří tvrdili, že o volbách ani nevěděli.

Buchty za hlas

Každý, kdo v Březině na Vyškovsku přišel volit, mohl si u volební schránky nalít kafe a ochutnat buchtičky, které upekly členky komise. Moc jich připravit nemusely. Voličů je zde o jednoho méně než členů komise. A ti v místnosti seděli čtyři.

To komisařky v Kořenově na Jablonecku na tom byly hůř. Za jednou voličkou musely urnu táhnout přes rozsáhlé pastviny plné krav…



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.