»Koňáci« se loučili s žokejem Chaloupkou (†60): Plakal i Váňa... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

»Koňáci« se loučili s žokejem Chaloupkou (†60): Plakal i Váňa...

Žokej Váňa se přijel rozloučit s kamarádem.
Žokej Váňa se přijel rozloučit s kamarádem. (Foto Aha! - Dan Černovský)

Věčnou otázku, proč svět předčasně opouštějí ti nejlepší z nás, si včera kladli »koňáci«. Do kostela Sv. Barnabáše v Těšanech u Brna se přijeli rozloučit s trenérem Jiřím Chaloupkou (†60), jenž tragicky zahynul při autonehodě.

„Byl to bourák. Stál u mých začátků, nikdy se se mnou nemazlil. Vždy říkal, co si myslí. Do poslední chvíle jsme byli velcí kamarádi,“ hlesl osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa. Neváhal jet přes půl republiky, s přítelem se loučil se slzou v oku.
„To jsem ještě nejezdil, ale dobře si dostih pamatuji. Jirka si vítězství velmi užíval. Byl to pan žokej. Měl nejkratší třmeny a v cílové rovince nejlepší styl,“ vzpomněl Váňa.

Kondoloval Chaloupkově manželce Aleně, kterou při cestě za rakví podpírali syn a úspěšný žokej Jiří, jenž letos vyhrál České derby, a dcera Alena. Za nimi statečně nesl osud bratr nebožtíka Václav, ten na »Velké« triumfoval čtyřikrát. Jeho bráška jednou, ale ve velkém stylu. Svůj poslední závod, bohužel, nevyhrál...

Měl nejlepší styl

Vítězství Jiřího Chaloupky ve Velké pardubické 1979 s hnědkou Legendou viděl žokej Váňa v televizi.

Jak zemřel?

Smrtelná nehoda Jiřího Chaloupky se stala 7. listopadu nedaleko jeho domu v Těšanech. Už za tmy šel vyhlížet veterináře na hlavní silnici a tam ho srazilo auto s nepozorným řidičem...




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.