Čunek šéfem lidovců! Místopředseda Juránek tvrdil: Kasal a Šustr mě chtějí zavraždit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čunek šéfem lidovců! Místopředseda Juránek tvrdil: Kasal a Šustr mě chtějí zavraždit!

Jiří Čunek dostal ke svému zvolení od delegátů koště na »vymetení starých struktur« ze strany.
Jiří Čunek dostal ke svému zvolení od delegátů koště na »vymetení starých struktur« ze strany.  (Aha! – Kateřina Kalibánová)

BRNO – Předseda Jiří Čunek. Místopředsedové Roman Línek, Vlasta Parkanová, Stanislav Juránek, Marián Hošek a David Macek. To je nové vedení, které si na svém sobotním mimořádném sjezdu v Brně zvolila KDU-ČSL. O největší rozruch se ale postaral jeden z nových místopředsedů Stanislav Juránek.

Ten totiž uvěřil zprávám, že ho jeho straničtí kolegové Jan Kasal a Ladislav Šustr chtějí zavraždit!

Před druhým kolem volby místopředsedů vystoupil poslanec Ladislav Šustr a opětovně vyzval Stanislava Juránka, aby se vzdal kandidatury. Důvodem měla být skutečnost, že Juránek uvěřil zprávě o tom, že on a Jan Kasal mu spolu s pražským podsvětím usilují o život a chtějí jej zavraždit!

Celý Juránkův příběh začal výhružnou esemeskou, která mu před časem přišla na mobil. V ní bylo napsáno, že se ho Šustr s Kasalem chystají nechat zavraždit. Juránek propadl panice, a svěřil se svými obavami přátelům. Postupně se informace šířila dál a dál. „Byl jsem tehdy v obtížné osobní situaci, vím, že to byla chyba,“ vysvětluje Juránek, proč uvěřil, že ho jeho dlouholetí straničtí kolegové chtějí zabít.

Nový předseda KDU-ČSL Jiří Čunek pak vystoupil a o Juránkovi řekl, že zřejmě nebyl v kondici, když této zprávě uvěřil. Dále podotkl, že je zřejmě prvním předsedou politické strany v této zemi, o které se bude teď říkat, že neřeže hlavy jenom politicky, ale i ve skutečnosti!

Nový lidovecký šéf Čunek je pro dohodu o reformní vládě s ODS a ČSSD, pokud se do čtyřkoalice nevrátí zelení. Čunek už se včera při obědě v jedné z malostranských restaurací sešel s šéfy ČSSD a ODS Jiřím Paroubkem a Mirkem Topolánkem.

ODS včera také prohlásila, že pokud by její druhá vláda nedostala důveru, bude žádat o post šéfa Sněmovny. Tento akt by měl zajistit stabilní vládu nebo dovést zemi k předčasným volbám.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.