Desítky obětí lodního neštěstí! Třetina posádky se utopila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Desítky obětí lodního neštěstí! Třetina posádky se utopila!

Z potopené lodi vyčnívala jen příď.
Z potopené lodi vyčnívala jen příď. (Reuters)

Nejméně 37 mrtvých si vyžádala pondělní srážka výletní lodi a trajektu u břehů Hongkongu. Asi stovka pasažérů byla převezena do městských nemocnic, devět osob je ve velmi vážném až kritickém stavu. Výletní loď se po srážce potopila, příčiny srážky jsou předmětem šetření.

Na palubě výletní lodi bylo kolem 120 cestujících, které tvořili zaměstnanci místní elektrárenské společnosti a členové jejich rodin. Všichni pluli do přístavu Victoria Harbor na ohňostroj pořádaný v den čínského státního svátku. Policie už zatkla

šest členů posádek obou plavidel. Fakt, že se plavidla srazila na jedné z nejbezpečnějších lodních tras Asie a navíc za dobrého počasí naznačuje, že za nehodou by mohla být lidská chyba. Po srážce, která se odehrála ve 20.23 místního času, šla výletní loď velmi rychle ke dnu a cestující se nemohli dost ven. Trajekt k překvapení všech vůbec nezastavil, aby lidem ve vodě pomohl. Jeho kapitán teď tvrdí, že se bál, že by i jeho loď mohla jít ke dnu.

V Hongkongu jsou podobně velké nehody výjimkou. K nejhorší lodní nehodě došlo při tajfunu v roce 1971, kdy na převráceném trajektu zahynulo 88 osob.




 

Autor:  pk

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.