Exkluzivní foto ze Španělska: Březí gorilka Moja pořád šplhá do větví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Exkluzivní foto ze Španělska: Březí gorilka Moja pořád šplhá do větví!

Moja šplhá po notně »oholeném« stromě za krabičkou, kde tuší něco dobrého na zub.
Moja šplhá po notně »oholeném« stromě za krabičkou, kde tuší něco dobrého na zub. (pro Aha! – Parque de Cabárceno)

Nastávající gorilí maminka Moja (7) ve španělském přírodním parku Cabárceno jen kvete. Deník Aha! získal její exkluzivní fotografie – Moja i s rostoucím bříškem pořád šplhá ve větvích stromů, které tak ráda likviduje!

Ničení stromů je novinka, kterou prý až do příchodu Moji španělské gorily neznaly. „Naučila je ničit výběh tím, že lezla na stromy a schválně lámala větve, které pak nanosila na hromádku. Už se tím baví všichni,“ říká gorilí táta Marek Ždánský.

Moja, která na jaře porodí své první mládě, si teď naplno užívá »těhotenské« chutě. Jíst v klidu a bez stresu zase Moju naučila nová rodina. „Mysleli si, že je blázen, když vycepovaná pražským nenasytou Richardem jídlo křečkovala. Už ale pochopila, že ji kvůli baště nikdo nezbije,“ dodává Ždánský.

Smysl pro rošťárny Moja ve Španělsku rozhodně neztratila. „Je bavičkou skupiny. Jestli bude mládě po ní, mají se Španělé na co těšit,“ dodává Ždánský a těší se, až si s Mojou navzájem ukážou své rodiny. 

Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.