Vyzkoušeli jsme na vlastní kůži, jak se vaří oblíbený zlatý mok: Dřina, pot a... PIVO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vyzkoušeli jsme na vlastní kůži, jak se vaří oblíbený zlatý mok: Dřina, pot a... PIVO!

Nějak nám to pění - Uvařená mladina se musí zchladit ze 100 °C na 6 °C a pak se na spilce mísí s pivovarskými kvasnicemi. Zde kvasí zhruba 10 dní. Nežádoucí kvasná pěna se musí odstranit.
Nějak nám to pění - Uvařená mladina se musí zchladit ze 100 °C na 6 °C a pak se na spilce mísí s pivovarskými kvasnicemi. Zde kvasí zhruba 10 dní. Nežádoucí kvasná pěna se musí odstranit. (Aha! – Karel Kopáč)

Pít pivo, to umí kdekdo! Ale jaké to je tento takřka národní nápoj uvařit? Vyzkoušeli jsme to! A nevařili jsme pivo jen tak ledajaké, ale to pravé, postřižinské! V nymburském pivovaru jsme odsloužili jednu směnu a prošli celým výrobním procesem přípravy zlatavého moku. Jak se tedy pivo připravuje?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.