Indce operovali unikátní nádor: V oku měla dva zuby! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Indce operovali unikátní nádor: V oku měla dva zuby!

Fotografie
Fotografie (internal)

Když se Indka Nagabhušanam Siva (23) narodila, měla podezřele oteklé levé oko. Přestože se boule stále zvětšovala, rodiče ji ze strachu z diagnózy k lékaři nevzali. A když se po 23 letech vypravila k doktorovi sama, obavy se potvrdily – v oku měla nejen obrovský nádor, ale také dva plně vyvinuté zuby!

Tumor v hlavě mladé Indky stále rostl, brzy začal její oko tlačit pod víčko. Nemohla už ani hýbat bulvou a pozvolna přestávala vidět. V naději, že jí chirurgové zrak vrátí, se vypravila do nemocnice. Operace už ovšem její zrak nezachránila, žena už nikdy neuvidí – bude navždy slepá.

Mnohem víc ale lékaře šokovaly dva plně vyvinuté zuby, které v oku rostly. Vše nasvědčuje tomu, že šlo o tzv. teratom – druh nádoru, který obsahuje tkáně, jež se v daném místě běžně nevyskytují. Plně vyvinuté zuby v nich lékaři ale ještě neviděli…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.