Dagmar Mráčková (16) trpí vážnou nemocí: Polykám 40 léků denně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dagmar Mráčková (16) trpí vážnou nemocí: Polykám 40 léků denně!

Dagmar musí denně spolykat čtyřicet tabletek
Dagmar musí denně spolykat čtyřicet tabletek (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

Dagmar Mráčková (16) ze Stříbra na Tachovsku trpí vážnou formou nemoci střev – Crohnovou chorobou. Téměř dva roky ji sužovaly takové průjmy, že nemohla chodit do školy. Lékaři jí předepisovali velké dávky kortikoidů, dokonce podstoupila biologickou léčbu. Výsledek? Žádný.

Teď na ní zkoušejí tzv. biomodulační léčbu a imunologickou balanci. Denně musí polykat 40 tablet! A pokud to nezabere, lékaři jí budou muset velkou část střeva odstranit.

Studentka gymnázia s nemocí bojuje dva roky. „Měla jsem obrovské bolesti břicha, průjem a byla hrozně unavená,“ popisuje začátky nemoci Dagmar. dyž lékaři stanovili přesnou diagnózu, následovalo půlroční podávání kortikoidů a pak biologická léčba. Bezúspěšná. „Byli jsme bezmocní. Trpěla a nemohli jí pomoci, stav se pořád zhoršoval,“ svěřila se matka dívky.

Teď vidí naději v poslední možné léčbě před nutností odstranit velkou část střeva operací. Jmenuje se biomodulační. Jenže stojí 1 000 000 Kč a pojišťovna ji nehradí. „Nejdříve je nutná detoxikace organismu, poté bylo třeba pracovat na komplexním posílení imunitního systému. Tento měsíc jsme odstartovali třetí fázi – biomodulační  léčbu ve formě injekcí,“ popisuje maminka Dagmar.

Rodině finančně pomáhají nejen příbuzní, přátelé, ale také spolužáci a kamarádi Dagmary. V současné době Dáša polyká denně 40 tablet léků a věří, že následné injekce zaberou a ona se uzdraví bez operace.

Crohnova choroba

Chronické zánětlivé onemocnění, které se může projevit v jakékoliv části trávicího ústrojí, nejčastěji však v oblasti spojení tenkého a tlustého střeva. Má projevy i mimo trávicí ústrojí, např. kožní vyrážka, kloubní záněty, oční záněty či výskyt aft v ústech.

Pomoc pro Dášu

Chcete Dáše pomoci? Můžete přispět na číslo účtu: 2093558001/5500 (do zprávy pro příjemce je potřeba uvést Pro Dagmar Mráčkovou). Více informací na www.dobryskutek.cz.

Přečtěte si
doremifa
21. 7. 2012 • 20:23

Slecne bych rad poradil stranky www.vitarian.cz a v diskuzi tam kontaktovat cloveka s nickem mun. Ma s lecenim a vylecenim osobni zkusenost. Drzim pesti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.