Prokletí jedné rodiny: Během 24 hodin přišli o dva syny! Tatínek umírá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Prokletí jedné rodiny: Během 24 hodin přišli o dva syny! Tatínek umírá!

Poslední rozloučení s Rudolfem již rodina naplánovala. Zatím ale neví, zda se s oběma bratry bude moci rozloučit najednou.
Poslední rozloučení s Rudolfem již rodina naplánovala. Zatím ale neví, zda se s oběma bratry bude moci rozloučit najednou. (pro Aha! – Petra Dolanská)

Obrovskou tragédii zažívají manželé Držíkovi z obce Dobratice na Frýdecko-Místecku. Během necelých čtyřiadvaceti hodin přišli o dva syny. Staršího Rudolfa (†28) srazil ve čtvrtek 12. července vlak. Jeho mladší bratr Vladislav (†26) zemřel v pátek třináctého během rockového festivalu ve Vizovicích na Zlínsku. Chvíli poté, co se dozvěděl o bratrově smrti...

Aby toho nebylo málo, otec obou chlapců leží ve velmi vážném zdravotním stavu v nemocnici, trpí těžkým onemocněním jater. V péči lékařů je i matka (45), která se zhroutila. Pohřeb tak zařizuje sestra mrtvých Gabriela (24), která by měla co nevidět porodit druhého potomka...

Co se stalo?

„Posádka rychlé zdravotnické pomoci vyjížděla ve čtvrtek před sedmou hodinou večerní do prostoru frýdecko-místeckého nádraží, kde byl nahlášen střet osoby s vlakem. Zasahující lékař nalezl v kolejišti osmadvacetiletého muže bez známek života,“ sdělil frýdeckomístecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk s tím, že záchranáři už nešťastníkovi nebyli schopni pomoci.

Vladislav se o smrti bratra dozvěděl během rockového festivalu ve Vizovicích. Aby zahnal smutek, napil se víc, než bylo zdrávo. Pak šel s přítelkyní do stanu, kde se nad smrtí Romana rozbrečel. Dívka se jej snažila utěšovat a nakonec se jim oběma podařilo usnout. „Když se dívka probudila, její přítel už nedýchal,“ zkonstatovala policejní mluvčí Jana Macalíková s tím, že lékař určil jako předběžnou příčinu smrti srdeční zástavu.

Pohřeb zařizuje těhotná sestra

„Je to šílené a neuvěřitelné zároveň. Jako by to psal osud a nad rodinou visela nějaká kletba,“ komentoval tragédii soused rodiny Josef. K. „Nastěhovali se sem před lety z Ostravy. Oba kluci byli velmi srdeční a nekonfliktní, hrozně fajn,“ řekl.

Na oba bratry vzpomínají i jejich spolužáci. „Chodila jsem s Rudou na základku v Dobré. V dětství měl prý nádor na mozku, takže se podrobil operaci. Hlavu měl vzadu jakoby zkosenou a když byl starší, nosil v tom místě culík, aby ránu zakryl,“ popsala jedna z jeho spolužaček.

Byla to sebevražda?

Na oba bratry vzpomínají i dobratičtí fotbalisté, s nimiž hrával fotbal hlavně starší Ruda. „Jak to na vesnici bývá, na hřišti jsme spolu prožili dětství. Hlavně Ruda se pak věnoval fotbalu i v dospělosti,“ řekl jeden z tamních fotbalistů, jenž si nepřál zveřejnit své jméno.

Mezi Dobratickými se spekuluje o tom, že Rudolf měl spáchat sebevraždu. „Není přece normální, abyste šel střízlivý po kolejích, když za vámi jede vlak,” myslí si.

Pohřeb v jeden den!

Smuteční parte Rudolfa viselo na všech veřejných místech Dobratic jako první, parte mladšího Vladislava se objevilo později v pondělí až poté, co proběhla soudní pitva.

„Mluvila jsem s Gábinou, všechno zařizuje sama, protože rodiče jsou v nemocnici. Před chvíli vezla oblečení staršímu Rudovi. Na všechno zůstala sama, a to čeká za čtrnáct dnů miminko,“ řekla Jana L. z Dobratic. Bratři budou ale přece jen pohřbeni najednou tento čtvrtek.

Na nohou je i dobratický obecní úřad. „Je to strašná tragédie. Před chvíli jsme byli rodině nabídnout pomoc. Paní Gabriele jsme řekli, že kdyby cokoliv potřebovala, rádi jí pomůžeme,“ řekla Aha! starostka Dobratic Alena Kacířová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.