Pirát »2222« Aleš Trpišovský: Nevím, co se tady řeší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pirát »2222« Aleš Trpišovský: Nevím, co se tady řeší!

K soudu dorazil včera Aleš Trpišovský již tradičně maskovaný černými brýlemi.
K soudu dorazil včera Aleš Trpišovský již tradičně maskovaný černými brýlemi. (Aha! – Petr Novotný)

V kauze silničního piráta »2222« Aleše Trpišovského (44) včera u Krajského středočeského soudu v Praze sváděli ostrou téměř dvouhodinovou bitvu znalci z oboru dopravy s advokátem obžalovaného.

Zatímco dva specialisté z brněnského Ústavu soudního inženýrství dokládali, že Trpišovský předjel druhý mercedes na dálnici D1 natolik riskantně, že jeho řidič neměl možnost střetu zabránit, obhájce se snažil dokázat, že znalci některá fakta nevzali v potaz nebo o nich vůbec nevěděli.

„Například na místě nebyly zjištěny žádné brzdné stopy, přesto tvrdí, že šofér brzdil s pedálem na podlaze,“ řekl před jednací síní advokát Michal Pacovský.

Vystoupení a závěry znalců odsoudil i Trpišovský. „Znalecký posudek je zpracován tak, jak se tady u soudu ti pánové chovali. V podstatě se smáli, arogantně koukali na hodinky a zjednodušovali otázky mého advokáta,“ řekl pirát »2222« a trval na své nevině.

„Svědek Raška mluví stále o tom, že jsem mu tam najel, že jsem ho zastavil, ale hlavně ten člověk se vůbec nevěnoval řízení. Těsně před nehodou telefonoval, to je zaprotokolováno. Já nevím, co se tady pořád řeší,“ rozhorlil se Trpišovský.

Co se stalo

V prosinci 2010 Aleš Trpišovský podle obžaloby trestal na dálnici D1 pomalu jedoucí řidiče vybržďováním. Ohrozil životy několika lidí, včetně 2 dětí. Jedno z aut do jeho vozu ze zadu narazilo. Trpišovskému hrozí až 12 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.