Litoměřický podnikatel Jaroslav Papoušek: Uškrtil zloděje ve vlastním domě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Litoměřický podnikatel Jaroslav Papoušek: Uškrtil zloděje ve vlastním domě!

Podnikatel prý nikoho zabít nechtěl.
Podnikatel prý nikoho zabít nechtěl. (reprofoto TV Nova)

V  noci na včerejšek se do domu známého litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška (49) vloupali čtyři ozbrojení muži. Měli zálusk na jeho peníze a cennosti, byli navíc převlečeni za policisty. Papoušek se ale začal bránit a při potyčce jednoho ze zlodějů uškrtil.

„Rozkopli dveře u kanceláře a potom dveře u ložnice. Nejprve strhli manželku na zem, poté dva muži zpacifikovali mě. Klekli si na mě a někdo mi dal pažbou do hlavy,“ popsal událost pro televizi Nova a dodal, že zloději dokonce ohrožovali pistolí jeho dceru. Pak obrátili zbraň na něj a zmáčkli spoušť. Výstřel ale nevyšel.

Papoušek podle vlastní výpovědi dostal vztek a začal na ně útočit. Když se rozeběhli, jednoho z nich odmítal pustit. Po příjezdu policie muž zemřel, zřejmě na následky škrcení. Ostatní tři pachatele se zatím nepodařilo dopadnout, z domu utekli s cennými papíry a 150 tisíci korunami. „Bránil jsem rodinu. Střílelo se tu, byli ozbrojení, nešlo mi vůbec o to někoho usmrtit,“ řekl Papoušek.

Jak vše dopadne, zatím není jasné, Papouškův čin ale nápadně připomíná případ Jaroslava Šebesty (39, na snímku) z Chotěbuzi na Karvinsku, který na konci dubna postřelil na svém pozemku údajného zloděje (†39) kuší do hlavy. Muž na následky zranění zemřel. Šebesta byl pak obviněn z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti a hrozí mu 16 let vězení.

Přečtěte si
mirkazam
28. 5. 2012 • 10:30

udělal jste dobře, když jste se ve vlastním domě bránil. To jenom našim orgánům to připadá jako nepřiměřená obrana. chtěla bych vidět, kdyby nějaký gauner ohrožoval jejich rodinu.

avina
27. 5. 2012 • 19:01

ani mili.Ráth tak nežije.Podnikastel s auty se činil-sídlo za dobu plyšáku nemá ani Gott...Umí -i se bránit,pracovat...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.