Novinka z festivalu jídel: Kosmické menu! Vypadá to divně... Ale chutná skvěle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Novinka z festivalu jídel: Kosmické menu! Vypadá to divně... Ale chutná skvěle!

Kosmické menu
Kosmické menu (Aha! – Martin Přibyl)

V Královské zahradě Pražského hradu se tento víkend jedlo! Konala se totiž tradiční přehlídka kulinářského umění Prague Food Festival. Kromě klasičtějších lahůdek si na své přišli i milovníci tak trochu »trhlé« kuchyně.

A do noty jim hrál šéfkuchař Jiří Štift z hotelu Mandarin Oriental, který připravil takzvané technoemocionální menu. V jeho stánku na festivalu totiž byla experimentální laboratoř, kde se tvořily čtyři chody pochoutek údajně určených pro kosmonauty.

„Menu má čtyři chody, připravujeme okurkový salát s jogurtem a koprem, salát z našich zahrad a lesů, ovocné müsli a bezinkové pivo,“ řekl Štift, který si libuje v používání tuzemských surovin. „Dáváme tam například marinované sušené ovoce, olej z vlašských ořechů, špaldový a žitný chléb, naklíčenou čočku, lanýže anebo nakládané lišky,“ popsal.

I způsob podávání byl poněkud netradiční. Zeleninový salát se totiž servíroval ve skleněném akvárku, kde byly mrkev, chřest a další zahradní delikatesy zasazeny do vyklíčených luštěnin. Okurkový salát se pak sosal z tub připomínajících zubní pastu. Nikomu to ale nevadilo. „Vypadá to divně, chutná to ale skvěle,“ nechala se slyšet jedna z návštěvnic.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.