Provodov, obec, která by se měla jmenovat spíš Slovákov: Fandili Čechům, a přece slavili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Provodov, obec, která by se měla jmenovat spíš Slovákov: Fandili Čechům, a přece slavili!

V tomto domku fandily hned čtyři generace Slováků, včetně nejstarších Bohumila (81) a Ludmily (80).
V tomto domku fandily hned čtyři generace Slováků, včetně nejstarších Bohumila (81) a Ludmily (80). (pro Aha! – Jan Čada, Aleš Krecl)

Zvláštní obec, ten Provodov na Zlínsku. Žije tam 770 obyvatel a snad každý třetí je Slovák! Tedy příjmením. Také proto neměli problém včera fandit Čechům! Do jednoho, bez výjimky!

„Jsem Čech, ale jsem taky Slovák, nemám já to na dnešek dokonale zařízeno? Já slavím v každém případě,“ křenil se jeden z nejstarších fandů Bohumil Slovák (81), jehož paní Ludmila se od rána kolébala po dvorku v hokejovém dresu.

„U nás fandí každý, syn Milan, jeho dva kluci Milan s Pavlem, a už i náš maličký pravnuk Míša,“ smála se paní domu. I u sousedů žijí Slováků jen tři generace – děda Josef Slovák (77), syn Vlastimil (35) a jeho malý Patrik (4), který celý den nepustil z ruky hokejku. „Dědo, že to naši vyhrají? Musejí to vyhrát!“ nervoval se junior před televizí.

Přivábit štěstí se každý snažil po svém. „My se třeba byli napít vody ze zázračného pramene na poutním místě Malenisku,“ zvěstovala slečna Míša Slováková a rukou pořád ukazovala, jaký si přeje výsledek: „Ať vedem o pět gólů a nejsou to nervy!“  Marně...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.