Miroslav Pola: Exekutor mě poslal až na dno! Bydlím v autě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Miroslav Pola: Exekutor mě poslal až na dno! Bydlím v autě!

Miroslav Pola u svého »domova«. Přespává v autě hned vedle domu, který mu exekutor zabavil.
Miroslav Pola u svého »domova«. Přespává v autě hned vedle domu, který mu exekutor zabavil. (pro Aha! – Jan Čada)

Těžké časy zažívá Miroslav Pola (48) z Březnice u Zlína. Mrazivou zimu strávil místo v posteli ve starém osobním autě. V sousedství domu, o který přišel koncem minulého roku kvůli exekuci...

Do chátrajícího domu v Březnici, jednoho z nejstarších a špatně udržovaných v jinak velmi žádané příměstské lokalitě, se nastěhoval před pár lety poté, co se od něj odvrátila rodina. „Mám tři děti,“ utrousí jen krátce a o rodinných poměrech se bavit nechce. Řekne jen, že toužil po bydlení v domku, o práci na zahrádce. To mu však zhatil vyhazov z práce.

Novou práci nenašel, nedařilo se mu platit za energie a dluhy narůstaly. Pak se přihlásil exekutor. Po exekuci – v listopadu – následovalo soudní vystěhování a krušné časy v mrazivé zimě ve starém autě před zabaveným domem.

Přestože mu do řeči moc není a za situaci, do níž se dostal, se stydí, je připraven se bránit. „Ze zákona mám nárok na náhradu osobní újmy a také budu chtít náhradní bydlení, pokud mi nevrátí dům,“ hájí se za použití poměrně věrohodné citace paragrafů z občanského i trestního zákoníku pan Miroslav. Nic mu ale zatím nevychází, nikde se nemůže dovolat rady a pomoci. „Mám pocit, že se proti mně všichni spikli,“ zoufá si.

Při setkání s ním nemáte pocit, že mluvíte vlastně s mužem bez domova. Na tváři byla cítit voda po holení. „Ne, v autě opravdu sprchu nemám, využívám ji ve Zlíně, kde je sociální sprcha určena lidem, jako jsem teď já,“ říká trpce.

Občas mu pomohou sousedi. „Přijde si k nám třeba na kávu, posadí se, ale pořád má v hlavě spoustu nespravedlnosti. Přes den je pryč ve Zlíně, snaží se vydělat alespoň nějakou tu korunu,“ říká sousedka.

Zdevastovaný dům už po exekuci z konce loňského roku údajně koupil za půl milionu nový majitel z Ostravska. A tak to na zpětné stěhování do bývalého domova pro majitele Miroslava momentálně ani trochu nevypadá.

S deníkem Aha! proti exekutorům!

Jste obětí exekuce? Pošlete nám svůj příběh, situace není tak neřešitelná. Poštovní kontakt: Deník Aha!, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7SMS kontakt: 725 92 92 92. E-mailový kontakt: aha@ahaonline.cz. Nezapomeňte uvést kontakt na sebe!

A už v zítřejším tištěném Aha! si můžete přečíst další zajímavý příběh.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.