Takhle dovádějí Suchánek, Genzer a spol. aneb 15 her podle oblíbené televizní show! Zahrajte to jako Partička! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Takhle dovádějí Suchánek, Genzer a spol. aneb 15 her podle oblíbené televizní show! Zahrajte to jako Partička!

Pobavíte se při provádění zábavných úkolů stejně jako televizní Partička?
Pobavíte se při provádění zábavných úkolů stejně jako televizní Partička? (Aha! – Alexandr Malachovský, TV Prima)

Už vás s přáteli nebaví hrát po večerech karty? Nudí vás televize? A jste hraví? Tak zkuste jinou formu zábavy! Máme pro vás inspiraci. Z úspěšného pořadu Partička! Vybrali jsme pro vás patnáct nejlepších her a skopičin z téhle show, které si doma v obýváku nebo na zahradě u grilu můžete v pohodě zahrát!

Než začnete...

Krok č. 1 – napište si seznam alespoň 15 různých témat, která slibují vtipné zápletky. Krok č. 2 – napište seznam 30 známých osobností ze showbyznysu, politiky, sportu, které všichni znáte, a dají se dobře parodovat.

Nečekaný telefonát

Vymyslíte si nějakou známou osobnost, která vám zavolá. S ní povedete krátký (pochopitelně fi ktivní) rozhovor a ostatní musí poznat, s kým telefonujete. Nezapomeňte hrát jako na divadle, přehrávat, pitvořit se; však víte, jak je mimika důležitá, aby se ostatní bavili.

Kdo je kdo

V této hádance či skeči hrají dva. Oba mají na čele přilepený papírek se jménem známé osobnosti. A oba znají jen jméno svého protějšku. Navzájem spolu vedou konverzaci a probírají celebritu, kterou má ten druhý na čele (pochopitelně nejmenují). Dávají se tedy takto nápovědy, navádějí obecně známými indiciemi a snaží se uhodnout, kdo je kdo.

Tiskovka

Jednomu z vás dejte na uši sluchátka a pošlete ho za dveře. Mezitím se domluvte, kým vlastně bude (prostě mu přidělíte jméno osobnosti). A představte si, že vy jste novináři, kteří ho budou zpovídat a zároveň svými otázkami napovídat, aby přišel na to, kdo vlastně je. Prostě si zahrajete na tiskovou konferenci.

Abeceda

Dorozumíváte se jen věta-mi začínajícími na písmena, tak jak jdou podle abecedy. Tady je nutná elemen-tární znalost češtiny z první třídy.

Překlad

Určíte si téma a jeden z vás o něm začne mluvit v cizím jazyce. Samozřejmě ten jazyk může být i smyšlený. Druhý má za úkol vše přeložit do češtiny.

Otázka

Řekněte si téma a dva z vás se na něj dorozumívají jen otázkou. Jakmile se někdo zmýlí, střídá ho další z vás.

Reklamace

Hra určená pro dva lidi: prodavač a reklamující zákazník. Fór je v tom, že druhý zmiňovaný neví, co vlastně reklamuje a musí to zjistit podle navádějících otázek prodavače.

Souboj

Rozdělte se do dvou skupinek, a na odpočítání začněte proti sobě rapovat (cosi jako mluvené slovo s dikcí pěvce trpícího střídavě zácpou a průjmem). Kdo lépe zarapuje libovolný text, vyhrává.

Divadlo

Lze hrát ve dvou verzích.  Dva hrají téma a druzí dva jim mění děj komentováním jejich vlastních pocitů. Anebo dva z vás hrají na dané téma a mohou libovolně vystoupit z role a říct, co se stane, například: „Začne si kousat nehty na nohou“ a poté to opravdu musí zahrát.

Všechno nejhorší

Zadá se téma a poté musíte říkat to nejhorší, co v dané chvíli můžete.

Párty

Jeden z vás »pořádá« párty, na kterou se dostaví známé celebrity, politici, sportovci. Vyberte si jednu osobnost a zahrajte si ji. »Hostitel« musí zjistit, koho představujete.

Nedělní chvilka poezie

Vymyslete si téma, například jaro, manželka nebo městská hromadná doprava. A to každý z vás rozvíjejte veršem. Fantazii se meze nekladou, jenom se vám to musí rýmovat.

Píseň

Vyberte jakékoliv téma a následně musíte zazpívat písničku, která se k tomu vztahuje. Dle libovolné asociace, ale ostatní si to musí spojit se zadaným tématem.

Věty na zemi

Napište na papírek různé věty a rozházejte je po zemi. Na signál je pak zvedněte a vaším úkolem je zasadit je do děje. Předtím si ale musíte říci nějaké téma pro scénku. Například: Mladý kluk si jde poprvé v životě koupit do obchodu prezervativy a velice se stydí. Jenže prodavačka ne a ne pochopit, co od ní chce.

Literární a filmové názvy

Funguje na stejném principu jako předcházející hra. Opět hrajete na dané určené téma, ale v každé větě musíte použít literární nebo fi lmový název.



Autor:  dan

Přečtěte si
sary.x
30. 7. 2012 • 23:28

Nenene. Do boubele, milá/ý moncicacka, do boubele.

zadnice
2. 4. 2012 • 14:07

Naprostý souhlas. Tohle jsou "umělci"??? Podíval jsem jen jednou a to stačilo. Dementy již nikdy více!

moncicacka
2. 4. 2012 • 02:01

Jděte už s tou partičkou přestárlejch dementů do zadele!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.