Zákulisí natáčení Partičky: Fanynky málem zbořily divadlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zákulisí natáčení Partičky: Fanynky málem zbořily divadlo!

Partička během natáčení pobavila nejen diváky, ale často i sebe.
Partička během natáčení pobavila nejen diváky, ale často i sebe. (Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Fanynky šílely, pánové řvali smíchy. Tak nějak to v týdnu vypadalo na natáčení pořadu Partička. Je to fenomén posledních měsíců, show a televizní hit oblíbený u mladých i seniorů.

Mistři improvizace Michal Suchánek (46), Richard Genzer (45), Igor Chmela (41), Ondřej Sokol (40) pod taktovkou »dirigenta« Daniela Dangla (37) opět řádili! A my jsme byli u toho! A dokonce se dostali i do zákulisí!

18:30 – Už půlhodiny před začátkem natáčení bylo pražské divadlo Rock Opera s kapacitou 800 míst zcela zaplněné.

18:35 – Zatímco hudebník Marián Čurko se pečlivě připravoval v kostymérně, Suchánek s Chmelou se před objektivem schovávali. Kluci se v divadle scházejí už dvě hodiny před vystoupením.

19:05 – Na pódium jako první v extravagantním  kostýmu nastupuje Marián Čurko, který se stará o hudební doprovod. Sálem zaznívají šlágry od Beatles po Suchého a Šlitra.

19:15 – Za bouřlivého potlesku přichází moderátor Daniel Dangl, ten mimochodem režíruje Partičku i na Slovensku a vymýšlí pro hlavní aktéry úkoly.  Při pohledu za svůj stolek se zděsil, sedí tam zase ti stejní lidé, jako v minulých dílech. Zřejmě fanoušci. Kdepak, musí se prohodit s jinými diváky.

19:20 – Partička vtrhla na pódium jako uragán! A fanynky málem zbořily divadlo! Suchoš se zadíval na hudebníka Mariána Čurka a jeho kostým. „Co to máš proboha na sobě? Vypadáš jako bl***“ „Jsem Hliník z Humpolce,“ hlásí hudebník v aluminiovém ohozu. Vypadá jak čaroděj z jiné galaxie, blyští se, hází prasátka. „Děláš si prd**? Chceš nás zničit? Doteď nikdo z Čechů nevěděl, jak Hliník vypadá a ty ho teď takhle zhyzdíš?

19:25 – Dangl za stolkem zahlásí první úkol pro Partičku. Co by nikdy neřekl policista?

19:26 – Moc času na přemýšlení kluci nemají a jdou rovnou na věc. „Šestkrát šest, třicet šest,“ sype z rukávu Suchoš a diváci řvou smíchy. „Krejčíř nám chtěl zdrhnout, ale chytli jsme ho,“ pokračuje Sokol. Čtveřice se předhání o vtipnější hlášku a lidé jim aplaudují. Přestože byli ze začátku produkcí nabádáni, aby se nahlas smáli, jde jim to samovolně. Improvizace slavné čtveřici prostě trhá bránice…

19:36 – Zhruba po deseti minutách už Partičce dochází dech. „Já myslím, že už to stačí a bude z čeho vybírat. Můžeme jít na další,“ hlásí moderátor za stolkem a ze šuplíku vytahuje další úkol. „Tiskovka!“

20:30 – Po sedmdesáti minutách první díl končí. Následuje krátká pauzička a poté natáčení pokračuje dalším dílem. Jiné scénky, kostýmy a skeče. Jen hurónský smích je pořád stejný.

22:15 – Je dotočeno. Diváci míří do divadelního baru. Stalo se totiž pravidlem, že tam za nimi slavná čtveřice se svým dirigentem pravidelně přichází, rozdává podpisy a fotí se.

Zajímavosti

Ondřej Sokol spolupracoval se Suchánkem a Genzerem už delší dobu. Nejprve režíroval jejich pořad Tele Tele (od roku 2000) a následně i Mr. GS (od roku 2008). Po jejich boku přímo na obrazovce se poprvé objevil až v Partičce.

Partička byla svými fanoušky díky hitům »Motorkou jsem srazil sviště« či »Už ne, už ne« nominována na Slavíka. Dostala nejvíc hlasů, avšak nakonec byla ze soutěže vyloučena.

Ze začátku nebyl pořad tak úspěšný, jak si Prima představovala. Přesto mu ale dala ještě šanci a z vysílání ho nestáhla. Z pátečního večera byl přesunut na pondělní. A vyplatilo se.

Na Facebooku už má Partička 215 000 fanoušků. V průměru pořad sleduje 562 tisíc diváků.

Formát je zpracovaný podle celosvětově úspěšného pořadu Whose Line Is It Anyway. Je založený na improvizaci čtyř herců.

Za jeden den se natočí dva díly, které se v televizi objeví zhruba za 4 týdny. (Točí se jednou za měsíc dva dny.)

Jak se česká Partička dala dohromady?

Své o tom samozřejmě ví duchovní otec a šéf Daniel Dangl.  „Věděl jsem, že tam musí být Michal Suchánek s Richardem Generem, s těmi jsem se dohodl hned. O dalších dvou lidech jsem neměl jasno. Nakonec se to vyřešilo samo, Michal donesl Ondru a Ondra zase Igora,“ zavzpomínal šéf partičky Daniel Dangl, který na natáčení pravidelně dojíždí ze Slovenska. „Po skončení pořadu vždy paříme tak do čtyř do rána,“ dodal s úsměvem.



Přečtěte si
xell
19. 3. 2012 • 12:10

Může se to klidně stát, nikde se už totiž nechytnou ! Fakt,trapárna !

moncicacka
19. 3. 2012 • 09:47

Za chvíli se budu bát i zvednout poklop od hajzlu, že na mě odtamtud tihle trapáci vykouknou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.