Bezohledný pražský kmotr Roman Janoušek: Uškodil i téhle stařence! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bezohledný pražský kmotr Roman Janoušek: Uškodil i téhle stařence!

Marie Perlíková má dnes místo výhledu z balkonu bílou zeď.
Marie Perlíková má dnes místo výhledu z balkonu bílou zeď. (Aha! – Martin Přibyl, ara)

Hvězda Romana Janouška (43), který zřejmě přes exprimátora Pavla Béma ovlivňoval milionové zakázky pražského magistrátu, pohasíná. Na jeho bezohlednost z doby, kdy měl ještě »dlouhé prsty«, bude s hořkostí vzpomínat nejen vietnamská řidička (51), kterou opilý (2,2 promile) zranil autem, ale i Marie Perlíková (83).

Té úplně zkazil radost z důchodu. Pod jejím domem v pražském Podolí si postavil luxusní vilu. A sousedce pár metrů od balkonu zřídil obří zeď. Aby mu nekoukala do obýváku!

Kdykoliv paní Perlíková vejde na balkon, rozklepou se jí kolena. Má pocit, že žije někde jinde. „Sedávali jsme tu, popíjeli kávu a kochali se krásným výhledem. Teď vidíme jen velkou bílou zeď. Žiji tu šedesát let, takže si nezvyknu. No nějak to tu už musím dožít,“ říká paní Perlíková.

Původně přitom prý Janouškova vila neměla mít tři patra a zastřešenou terasu. Jenže prachatý lobbista není žádný troškař, vilu vyhnal do výšky. A až dodatečně si měl opatřit povolení na vyšší stavbu. Bez ohledu na sousedy.

Rodina Perlíkova proti stavbě bojovala na úřadech. Neúspěšně. S Janouškem nikdy nemluvila, pouze s jeho sousedem, šéfem Českého aeroholdingu Miroslavem Dvořákem (41), jehož žena Radana (38) se prý o výstavbu jejich (prakticky stejného paláce) i Janouškovy vily postarala. „Nabídli nám jako odškodnění televizi, tu jsme ale odmítli,“ prozradila žena.

Perlíkovi pohořeli i u památkářů. „Odbyli nás s tím, že moderní vily jsou ve staré zástavbě přínosem,“ dodala Marie Perlíková s tím, že boj s bezohledností vlivných boháčů už vzdala. „Už to neřešíme, nemá to cenu. Zeď už nikdo nesundá, musíme si zvyknout,“ říká smutně



Přečtěte si
popocatepetl
21. 4. 2012 • 17:51

Ono jde navíc také o hodnotu té nemovitosti a sousedních vil, které vybudováním obřích zdí těsně před jejich okny ztratily hodnotu asi o polovinu. S ohledem na lokalitu a s ohledem na to, že z vil byl krásný výhled na Prahu, je ta "ztracená polovina hodnoty" cca 20 milionů.

popocatepetl
21. 4. 2012 • 17:49

Co blázníte? Asi také neumíte číst. Stavební povolení bylo vydáno na nižší stavbu, ale on - podobně jako člověk v pardubickém parku a jako Oulický ve chráněné oblasti, stavěl bez ohledu na povolení a stavební úřad mu stavbu schválil ex post. Jinak než bez úplatku to docela určitě nebylo. Takže úředník, který to vydal, a nadřízení, kteří mu to asi uložili, jsou samozřejmě podezřelí z korupce. Majitelům okolních vil také výrazně znehodnotili jejich majetek. Dříve byly tyhle činžovní vily nejméně za 40mil. každá. Teď, s pohledem do obří zdi pár metrů od oken bytů, klesla jejich hodnota možná i o polovinu.

charlie
1. 4. 2012 • 18:16

Stará paní byla spokojená s výhledem bez vily arogantního bl.ce, vůbec netoužila dívat se na jeho ukázku bohatství ale v klidu si posedět u kávy na svém balkonu.

marmat
31. 3. 2012 • 00:31

Který tuto betonovou krabici odsouhlasil a kopii stavebního povolení a máme kauzu jak z KARLOVÝCH VARŮ !!!

mnpv
30. 3. 2012 • 20:31

Pokud je něco špatně, tak za to může stavební úřad, ten vydal povolení a až potom stavebník.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.