Důchodkyně Zdena Matznerová: Seznam Aha! mi dodává klid! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Důchodkyně Zdena Matznerová: Seznam Aha! mi dodává klid!

Zdena Matznerová
Zdena Matznerová (pro Aha! – Jan Čada)

Navzdory důchodovému věku se Zdena Matznerová (65) ze Zlína těší poměrně dobrému zdraví. I ona už ale zažila nepříjemné chvíle, kdy jí nebylo dobře, doma byla sama a pod tlakem si nemohla vybavit ani číslo doktora. A protože už takovou situaci nechce zažít, vzala zavděk seznamem s důležitými telefonními čísly, které Aha! připravilo seniorům.

„Manžel nebývá doma. Musí pracovat, kdybychom žili jen z našich důchodů, byl by to mnohem urputnější boj s domácím rozpočtem. I tak ale musíme šetřit. Asi jako téměř každý důchodce,“ uvedla paní Matznerová, která seznam deníku Aha! s kontakty na záchranku, policii, ale třeba i čísla, která se mohou hodit v případě poruchy plynu či telefonu, připevnila magnety na ledničce. „Kdo ví, třeba číslo na doktora budu potřebovat, až dostanu infarkt z dalšího nápadu pana Kalouska,“ říká.

Bývalá prodavačka nad úvahami ministra financí jen kroutí hlavou. „Kdybych neměla manžela, je ze mě bezdomovec. Dostávám 8400 korun důchod a prakticky tu samou částku spolyká nájem a poplatky za plyn, elektřinu, telefon a televizi,“ uvedla matka dvou dcer a babička čtyř vnuků.

Chcete také SEZNAM ČÍSEL PRO ŽIVOT?

Vzhledem k velkému zájmu čtenářů, kteří si výtisk se seznamem nestihli koupit, zveřejníme ho znovu v neděli v Nedělním Aha!.



Přečtěte si
vilaamalka
25. 3. 2012 • 12:09

mít důležitá čísla rovnou v mobilu? Jde přece mnohdy o sekundy a než člověk čísla naťuká,může to trvat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.