Aha! pomáhá seniorům: Čísla pro život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Aha! pomáhá seniorům: Čísla pro život!

.
(Profimedia.cz)

Urputná bolest připomínající tíhu na prsou. Co když je to infarkt? Začíná vám být jasné, že musíte vyhledat lékařskou pomoc. Doma ale není nikdo, kdo by se o to postaral, a stres způsobený potížemi jako by vymazal paměť. Číslo na lékaře si ne a ne vybavit. Podobnou situaci už zažil nejeden senior. Lze jim ale předejít.

Deník Aha! pro vás připravil seznam nejdůležitějších čísel, která si můžete vystřihnout a pověsit na viditelné místo. K těm důležitým, která vám pomohou v extrémní situaci, jako je kontakt na lékaře či na hasiče, jsme připojili několik čísel, která využijete i v méně vyhrocených situacích.

Antonín Ondrák: Váš seznam může zachránit život! Sám čísla zapomínám...

Mít telefonní seznam s čísly na lékaře, policisty, případně na tísňovou linku na očích, se může vyplatit. Je o tom přesvědčený i důchodce Antonín Ondrák (67). Pro sebe pomoc zatím nepotřeboval, ale už se dostal do situace, kdy musel kvůli číslu na záchranku zašmátrat v paměti.

„Došlo k nehodě u nás v ulici. Šlo o dítě. Člověk si může tisíckrát představovat, jak se zachová, ale v tom momentě je všechno jinak. A najednou si s ničím nejste jisti, ani číslem na záchranku,“ vypráví pan Ondrák, který bydlí v činžáku na pražské Letné.

Žije s manželkou (63), jenže ta je většinu dne v práci, takže ve chvíli, kdy by se mu udělalo nevolno, musel by se spolehnout jen na sebe. A svoji paměť.

„Takový seznam může zachránit i život. Já se sice cítím zdravý, mám ale vysoký tlak, a na to, že bude všechno pořád v pohodě, se spoléhat nemohu,“ připustil.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.