Dámy, chyťte zase kondici! 10 tipů, jak se z kancelářské buchty opět stane sexy kočka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dámy, chyťte zase kondici! 10 tipů, jak se z kancelářské buchty opět stane sexy kočka!

Sedět celý den v kanceláři jako pecka? Ani nápad!
Sedět celý den v kanceláři jako pecka? Ani nápad! (Profimedia.cz)

Jak jen zhubnu do plavek? Léto na dohled a zima naše těla obdařila nechtěnými známkami blahobytu. Aby ne! Vždyť sedíme v kanceláři od rána do večera. A jednoho dne se zděsíme – ten krásný pevný zadeček se začíná roztékat po židli. Kde jsou ty časy, kdy jsme nebyli tolik vytížení!

S nástupem do zaměstnání se nám mění životní rytmus. Méně spíme, stres a pracovní vytížení zaháníme čokoládou nebo sušenkou, přitom za celý den se nepohneme z místa. Pomůžeme vám rozbít tenhle začarovaný kruh 10 tipy (nejen pro dámy!), abyste se cítili lépe a nemuseli měnit šatník.

Zdravý start

Ráno si o čtvrthodinky přivstaňte. Kromě snídaně, kterou nevynechejte, si nachystejte i zdravou svačinku s sebou. Výborným tipem je domácí jogurt vyrobený ze dvou banánů a bílého jogurtu. Pokud během dne nedokážete zahnat chuť na sladké, můžete si dát pár kousků sušeného ovoce (místo sušenek nebo čokolády).

Řešením jsou také mandle, lískové ořechy, nebo slunečnicová semínka. Vyhněte se slazeným nealkoholickým nápojům, černému čaji a velkému množství kávy. Během dopoledne se protáhněte: dělejte úklony do strany, uvolněte krk a páteř, udělejte si 15 dřepů a 20 sedů lehů (pokud vás není v kanceláři dvacet a styděli byste se).

Dopoledne svačina a čaj

Po nadějném začátku nedělejte dietní chyby hned po příchodu do práce. Po vydatné snídani možná nebudete mít do oběda hlad, přesto si po dvou hodinách dejte lehkou svačinku, aby neklesla hladina cukru v krvi.

Stačí jedno jablko nebo dvě hrstky oříšků. Tělo bude spalovat a nezačne si tvořit tukové zásoby. Zvykněte si na pití čaje – pomůže vám dodržet pitný režim a zaženete chutě na sladké.

Klid na jídlo

Přestaňte si drobit jídlo do klávesnice a zapomeňte na stolování u hromady faktur a papírů. Vědci dokázali, že stravování během práce je nezdravé. Hltáme a nemáme čas kontrolovat, kolik toho vlastně sníme. Na jídlo se totiž nesoustředíme, jen mechanicky otvíráme pusu, což se projeví na váze. Navíc pocit hladu se dostaví daleko dříve, než když si jídlo v klidu vychutnáme.


Oběd s kolegy

Oběd nevynechávejte, naopak se přidejte ke kolegům a nejezte o samotě. Důvod? Ženy sní v přítomnosti mužů menší porci. Muži by mohli vyměnit knedlíky za zeleninovou přílohu nebo si dát raději rýži nebo těstoviny. Menší porci hlavního jídla spolehlivě nahradí i »vodová polévka« – ideálně zeleninový vývar.

Místo kafe zelený čaj!

Namísto několika odpoledních café latté dejte přednost zelenému čaji. Příjemně osvěží tělo i mysl, neodvodňuje, zažene odpolední únavu a navíc urychluje metabolismus.

Nezapomeňte na odpolední sváču

Kolem čtvrté nás v práci často přepadne mlsná. Mějte proto připravenou syrovou nebo grilovanou zeleninu nebo okurkový salát s bílým jogurtem. Nenapravitelní mlsouni se zakousnou třeba do jablka než do čokolády.

Vstávat a cvičit!

Přestože si někdy skoro ani nestihnete odběhnout na záchod, zkuste si každou hodinu najít pár minut a na chvilku vstaňte. Ideálně se proběhněte po schodech, nebo se projděte. Neposílejte asistentku nebo kolegyni a důležitý tiskopis doručte sami.

Procházka po práci!

Než abyste se po práci unaveně ploužila domů a po celodenním sezení v práci usedla do autobusu, naopak nasaďte tempo a projděte se. Čerstvý vzduch a pohyb vás zaručeně rozproudí. A za měsíc budou kolegové i kolegyně obdivovat váš sexy zadeček.

Žádné pozdní hody

Rozmazlujete se večer gurmánskými specialitami, které složitě vaříte déle než hodinu? S tím je nadobro konec! Připravte si rychlou, lehkou večeři, abyste nešli spát s nafouknutým břichem. Teplá krémová polévka (hrášková, brokolicová či špenátová) nebo obložený talíř vás spolehlivě zasytí. Na talíři by kromě zeleniny neměla chybět ani ryba nebo nízkotučný sýr.

Skupinová motivace!

S novými pravidly se pochlubte svým kolegům. Lépe tak všechno zvládnete a bude vás to bavit. Zároveň se můžete i kontrolovat, jestli jste neporušili »pravidla«. Předhánění se v lepších zákuscích nahraďte »kancelářskou « soutěží o nejlepší dietní pochoutku (zapékanou zeleninu, plněný lilek, avokádovou pomazánku).

Autor:  dks

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.