Víkendové počasí: Pohoda, lebedil si nosorožec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Víkendové počasí: Pohoda, lebedil si nosorožec!

Sluníčko rozdovádělo nosorožce v královédvorské zoo. Po dlouhé zimě se nadšeně vrhli do blátivé koupele, která jim zároveň slouží jako peeling. Při čvachtání v blátě si totiž z těla očistí zbytky staré kůže.
Sluníčko rozdovádělo nosorožce v královédvorské zoo. Po dlouhé zimě se nadšeně vrhli do blátivé koupele, která jim zároveň slouží jako peeling. Při čvachtání v blátě si totiž z těla očistí zbytky staré kůže. (Aha! – Martin Přibyl, Marek Hofman)

To byla paráda! O víkendu opět padaly teplotní rekordy. Lidé se opalovali, sportovali a užívala si i zvířata. Nosorožci se kochali bahenní lázní. Opice ukazovaly mláďata. Jarní nadšení však mělo i stinné stránky – těžká zranění či smrt.

Jen v sobotu meteorologové naměřili teplotní rekordy na třinácti stanicích, nejtepleji bylo v Doksanech (21,9 °C). Slunce hřálo také v neděli. Ne všechny jarní radovánky ale skončily šťastně.

Tragicky dopadl sjezd Jizery. Kilometr nad soutokem s Kamenicí se převrhl raft. Jeden z vodáků utonul.

Horolezci, kterého jarní počasí vylákalo na Kutnohorsku na skály, se uvolnila jistící skoba a spadl na skalní římsu. Utrpěl těžká zranění.

I loučení se zimou si vybralo daň. Na šumavském Zadově nezvládl muž (37) bez helmy na těžkém a mokrém sněhu skok na skateboardu. „Nárazem si pravděpodobně poranil páteř. Nasvědčovaly tomu silné bolesti v oblasti bederní, které nám popsal,“ řekl Aha! Josef Tischler z horské služby. Zraněného vrtulník transportoval do nemocnice.

Začíná aprílové počasí

Dnes nás podle Dagmar Honsové z Meteopressu čeká přechodné ochlazení na 11 až 15 °C. Skoro jasno bude v úterý a ve středu, při teplotách 15 až 19 °C. „Od čtvrtka očekáváme přibývání oblačnosti, ve čtvrtek a v pátek ojediněle s dešťovými přeháňkami. Ve čtvrtek dosáhnou odpolední teploty 13 až 17 °C,“ dodává Honsová.

V pátek se výrazněji ochladí místy na 7 až 11 °C a sobota proprší. Na vrcholcích hor bude sněžit. Teploty klesnou na 6 až 10 °C. Od neděle začne opět svítit a hřát sluníčko.



Autor:  hof,vet

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.