Unikátní úspěch policie: Dopadli vraha prostitutky! Unikal 15 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Unikátní úspěch policie: Dopadli vraha prostitutky! Unikal 15 let!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dlouhých 15 let unikal spravedlnosti Daniel M. (39), vrah prostitutky Miroslavy Š. (†21) z Brna. Policisté již případ odložili, nevěřili, že pachatele najdou. Zabiják se ale nyní prozradil sám, začal totiž krást a dal kriminalistům možnost vypátrat ho skrze otisky prstů…

Případ se odehrál v březnu 1997 v Konrádově ulici v BrněLíšni. Danielovi bylo čtyřiadvacet a neměl prachy, resp. když něco v kapse měl, tak si dokázal užívat. V hojných dnech se seznámil i s prodejnou děvou Mirkou.

Když ale peníze došly, dostal nápad, jak si opatřit nové: Mirka měla doma kasičku naditou vydělanými bankovkami. A tak se za ní vypravil vybavený škrtidlem a 24 cm dlouhým nástrčkovým klíčem (tzv. gola). Jen co mu Mirka otevřela, bacil ji po hlavě, ústa jí zacpal roubíkem a uškrtil ji.

„Na místě zůstaly nejen škrtidlo a klíč, ale i vypáčená pokladnička, z níž se ztratilo dvacet tisíc,“ řekla Aha! policejní mluvčí Petra Vedrová. Ani devítiměsíční vyšetřování nepřineslo úspěch a případ musel být odložen.

Otisky jeho prstů pak ale léta ležely v policejní databázi. A protože se Daniel nepolepšil a plat mechanika si začal vylepšoval drobnými krádežemi, sklapla klec.

„Dopustil se sedmi vloupání do domků, bytů a chat po celé Moravě,“ dodala Vedrová. Osudovou chybu udělal, když vybílil byt na Blanensku. Na místě zanechal otisky prstů, které se shodovaly s těmi z bytu zavražděné Miroslavy… Při výsleších se pak Daniel ke spáchání hrdelního zločinu doznal. Teď mu hrozí mu až výjimečný trest...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.