Soud s Vítem Bártou - Tohle včera popsala Kristýna Kočí: Sex mezi politiky! Vydírání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Soud s Vítem Bártou - Tohle včera popsala Kristýna Kočí: Sex mezi politiky! Vydírání!

Kočí se u soudu snažila zachovat tvář oběti úplatku.
Kočí se u soudu snažila zachovat tvář oběti úplatku. (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK)

Soud s šéfem poslaneckého klubu Věcí veřejných Vítem Bártou (38), který je podezřelý z uplácení spolustraníků, pokračoval v Praze i včera. Poprvé od vypuknutí skandálu se veřejně tváří v tvář střetl s dřívější šéfkou klubu Kristýnou Kočí (27)!

Mezi oběma aktéry létaly nenávistné pohledy! „Chtěl, abych proti němu přestala kriticky vystupovat a stala se vzornou předsedkyní klubu,“ vysvětlovala Kočí, proč ji měl Bárta loni v dubnu zkusit uplatit půlmilionem v hotovosti. Ten jí prý strčil mezi poznámky v pražské restauraci. „Řekl, abych zase začala být loajální a stmelovala klub. A abych si to přepočítala.“

Kočí také kritizovala předsedu strany a exministra vnitra Radka Johna, který jí prý vynadal, když úplatek odnesla advokátce a nechala zapečetit. „Začal na mě řvát, proč jsem peníze dala do úschovy v advokátní kanceláři. Byla jsem naprosto šokovaná, že se ministr vnitra protikorupční vlády neptá, proč mě Vít Bárta uplácí,“ stěžovala si Kočí.

Bárta včera výpověď klíčové svědkyně bedlivě poslouchal a občas se i na něco pozeptal. Zatím ale trvá na tom, že půlmilion v hotovosti byl jen půjčkou, o kterou si navíc Kočí sama řekla. Rozsudek by měl Obvodní soud pro Prahu 5 vyřknout až příští týden. Jestli ale nebude štěstěna Bártovi nakloněna, může místo do poslanecké lavice zasednout za mříže. A to na rovných šest let!

Šokující tvrzení: Vydírání sexem!

Blonďatá poslankyně Kočí se prý začala hned po obdržení úplatku vyptávat, jestli to samé nenabídl Bárta i jiným kolegům. Když jí kolegyně z »véček« Dagmar Navrátilová (45) přiznala, že nic takového Bárta ani nenaznačil, Kočí jí vysvětlila proč.

„Řekla jsem jí, že na ni Bárta má něco jiného. Že udržuje poměr s panem poslancem Rusnokem,“ vypověděla včera.

Navrátilová vztah s o dost mladším Jiřím Rusnokem (28) nechtěla komentovat. Nešlo by ale o první nařčení, že Bárta vydírá politické kolegy detaily z jejich intimního života.

Kateřina Klasnová: Odmítla vypovídat!

Kdo čekal, že se za svého Vítka bude rvát jako lvice, spletl se. Místopředsedkyně Sněmovny a manželka Bárty Kateřina Klasnová (34) totiž včera využila možnosti nevypovídat.

„Jakékoliv mé svědectví ve prospěch Víta Bárty by protistrana mohla zpochybnit s poukazem na mou údajnou zaujatost. Poslechla jsem tedy doporučení právníka,“ zdůvodňovala.

Když ale v půl jedné soud vyhlásil pauzu na oběd, Bárta na něj odcházel jen s právníkem – nikoliv s věrnou manželkou, která mezitím kamsi zmizela…



Přečtěte si
eremita
9. 3. 2012 • 22:26

Bárta nevsadil na dobrého koně, když si vybral odbarvenou zebru. Kdyby se zaměřil na normály a ne prospěcháře, je obklopen vděčnými, slušnými loajalisty, kteří by se bili za ideály VV do smrti. Vlastní. Kde sežene pracovník s průměrným platem luxus nadvýdělku za nic? Bárta mohl být nejen donátor, rovnou takřka prohlášený za živa za svatého. Kdyby nebyl obklopen sebestřednými hlupáky.

stikara
8. 3. 2012 • 15:36

...dobrý příspěvek !!

mnpv
8. 3. 2012 • 10:40

Něco na tom bude, asi máte bohužel pravdu.

dededededek
8. 3. 2012 • 09:55

jedno je jasne, vit barta je obalkovy demon, obalkovy mag a obalkovy fantom...... .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.