Chcete »espézetku« BOND 007? Za rok! Za 10 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Chcete »espézetku« BOND 007? Za rok! Za 10 000 Kč!

Aha! navrhuje RZ známým osobnostem
Aha! navrhuje RZ známým osobnostem (Aha!)

Nejste mafián zvyklý uplácet úředníky, ale přejete si registrační značku (RZ) podle vlastních představ? Pak fanděte úředníkům ministerstva dopravy, aby se jim podařilo protlačit zákon, který by to už příští rok umožnil každému. Pochopitelně to nebude zadarmo.

„Za každou tabulku se bude platit pět tisíc korun,“ upřesnil mluvčí ministerstva Martin Novák. Za přední i zadní značku tak zaplatíte 10 000 Kč. Úředníci předpokládají, že tak dají »stopku« korupci, která provází vydávání tzv. kmotrovských značek.

Navíc by z novinky měli mít prospěch nejen řidiči, ale i obce s rozšířenou pravomocí (pod které trvalé bydliště náleží), kde se RZ nyní vydává. Vyinkasované peníze za unikátní tabulky jim zůstanou.

Je ale třeba očekávat, že pokud si číslo nezarezervujete rychle, může být obsazené. „Bude platit pravidlo, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Největší nápor očekáváme hned po spuštění systému,“ poznamenal Novák.

 

Znaky na celý život

Povolena bude kombinace číslic a písmen bez diakritiky maximálně o osmi znacích.

Zapomenout můžete na sprostá slova, případně rasistické a jiné urážlivé symboly.

Značky budou patřit konkrétnímu člověku a budou se vydávat na celý život.

Kdy o značku můžete přijít

Značky se sice budou vydávat na celý život, ale pokud majitel auto odhlásí, musí si ji na tři měsíce rezervovat. Pokud ji do této doby neregistruje na nové vozidlo, přijde o ni. Udržet si na čtvrt roku značku bude stát 300 korun. Návrh myslí i na řidiče, kteří už mají promyšlené, co chtějí mít na značce napsané, ale ještě nemají potřebné peníze. Za pětistovku si budou moci kombinaci čísel a písmen na čtvrt roku zarezervovat.

Kolik bude RZ stát?

Za každou tabulku se bude platit pět tisíc korun. Nově bude také možné si na auto pořídit třetí tabulku, vhodnou především na držáky na kola. Za registraci tedy zaplatíte od deseti do patnácti tisíc korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.