Rodila doma a říká: Miminko mi zemřelo v náručí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Rodila doma a říká: Miminko mi zemřelo v náručí!

Manželský pár je ze ztráty miminka zoufalý.
Manželský pár je ze ztráty miminka zoufalý. (Aha! – Petr Novotný)

Domácí porod v Rožďalovicích na Nymbursku nepřežilo v noci na sobotu miminko. Po narození přestalo dýchat. Pitva podle policistů potvrdila, že dítě mělo závažnou srdeční vadu a není jisté, zda by mu bylo pomoci i v případě, že by matka rodila v nemocnici. „Další šetření kolem ve věci probíhá,“ uvedla policejní mluvčí Petra Potočná.

Rodiče Petr a Petra mají už pět dětí (4 až 14 let) a žijí alternativním způsobem života v dřevěném domku. „Dětem se opravdu věnují, jsou talentované, hrají na kdejaký hudební nástroj, jsou dobře vychované,“ říkají sousedé.

Zoufalí Petr a Petra Aha! řekli, že už jednou rodili doma a proběhlo to výborně. „Rodila jsem také několikrát v nemocnici ve Vrchlabí, s domácím porodem se to nedá srovnat. Jsem přesvědčená, že když se do porodu nezasáhne, k tragédii nedojde. Můj porod ale přišel nečekaně, asi o týden dřív. Všechno šlo velice rychle, miminko se narodilo postižené. Záchranáři už nemohli pomoci,“ popsala Aha! matka s tím, že udělali vše pro to, aby se dítě narodilo v pořádku.

„Kdybych rodila znovu, opět zvolím domácí porod. Ničeho nelituji. Jsem ráda, že miminko zemřelo v mém náručí!“ doplnila matka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.