Valentýn může být nebezpečný svátek, pojistěte se proti zranění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Valentýn může být nebezpečný svátek, pojistěte se proti zranění!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nejen láska a štěstí, ale katastrofy provázejí svátek zamilovaných – sv. Valentýna. „V tento den se každoročně stanou stovky pojistných událostí. Kromě běžných domácích kalamit, nehod na silnici a obvyklých úrazů, souvisejí některé s vyznáním lásky,“ říká mluvčí Allianz pojišťovny Václav Bálek. Operátoři si v telefonátech u hlášení případů vyslechnou mnohdy těžko uvěřitelné příběhy ze života, v nichž počáteční láska nakonec skončila kalamitou a naopak původní katastrofa vyústila v milostný vztah. Život je pestrý a zároveň nevyzpytatelný, i na Valentýna. Posuďte sami…

Valentýnská facka

Partnerka darovala »valentýnku« svému partnerovi formou pozvání na valentýnský karnevalový večer. Zábava se rozproudila a stalo se, že mladý muž si v šeru a v dobré náladě svoji partnerku spletl a lásku začal vyznávat jiné dívce. Jako »dárek« ze zamilovaného večera si odnesl tržnou ránu v koutku úst, vyražený zub a monokl pod okem. Odpuštění se mu nedostalo, ale odškodnění za úraz ano.

Vyznání dokončil v sanitce

Zamilovaný student chtěl v den svatého Valentýna konečně vyznat lásku své krásné spolužačce. Dlouho se na tuto chvíli připravoval, měl však velkou trému, kvůli které všechno nakonec proběhlo zcela jinak, než si plánoval. Koupil květiny a čekal před školou. Když se jeho tajná láska náhle objevila na ulici, neváhal a rozběhl se jí vstříc. Nevšiml si, že část chodníku je zledovatělá. Následoval volný pád vzduchem, při kterém se nejdříve pochroumala kytice a po dopadu na tvrdou zem i jeho ruka. O hranu parapetu výkladní skříně si ještě roztrhl novou péřovou bundu a v tu chvíli její rukáv vyfoukl svůj obsah. Vyznání lásky doslova »v peří«, se »zasněženou« kyticí a zlomenou rukou dokončil v sanitce. Ale prý úspěšně!

Nehořela jen láskou

Zamilovaný pár se rozhodl strávit Valentýna jen ve dvojici při romantické večeři při svíčkách. Během večeře se milenci celou dobu navzájem dívali jen do svých očí a vůbec nevnímali okolí. Nezaregistrovali ani, že plamen svíčky je příliš blízko ucha mladé ženy. Když ho začaly olizovat plameny, poškozená si prý myslela, že pociťuje úplně jinou horečku – z milostného vzplanutí a nikoliv od ohně. Bolestivé popálení si léčila dva týdny.

 

 

 

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.