Letošní první...miminko, vražda i bouračka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Letošní první...miminko, vražda i bouračka

První miminko: Dora Pařezová.
První miminko: Dora Pařezová. (Aha! – Dan Černovský)

Zvykejme si, že letos už znamená v roce 2012. Asi nepřekvapí, že i letos svedly maminky boj o titul prvního miminka roku. Jen během první novoroční minuty se jich narodilo šest, z toho čtyři holčičky! A královnou mezi nimi se stala malá Dora, která přišla na svět 21 vteřin po půlnoci.

Bohužel se ale objevily i špatné zprávy… Kriminalisté už museli řešit první letošní vraždu a také první smrtelnou autonehodu…

První miminko: Dora Pařezová, 52 cm, 4,1 kg! Čas porodu: 0:00:21!

Radostně začal rok 2012 pro manžele Evu a Jiřího Pařezovy z Milovic, jimž se 21 vteřin po půlnoci v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi narodila holčička Dorinka (52 cm/4,1 kg).

Že právě oni budou mít první miminko nového roku, přitom rozhodně neměli v plánu! Holčička, na kterou už doma čeká bráška Dominik (3), přišla na svět za dramatických okolností císařským řezem!

„Mamince odtekla plodová voda, měla silné kontrakce, miminko bylo velké a v poloze koncem pánevním. Museli jsme jednat rychle. Sestřičky s nadsázkou hlídaly hodiny a konstatovaly, že zadeček miminka byl na světě ještě loni, hlavička ale už letos,“ popsal MUDr. Hynek Procházka.

„Je nám jedno, kdy se narodila, hlavně že je zdravá. Moc jsme se těšili,“ říká šťastná maminka Eva.

První smrt na silnici: Audina ve stromě!

Loni na silnicích zemřelo 701 lidí, nejméně lidí za posledních 50 let! První letošní život vyhasl tři hodiny po půlnoci u Rudníku na Trutnovsku. Řidič (†21) v audi vyjel z dosud nejasných příčin mimo silnici a narazil do stromu. Živého z totálně zdemolovaného auta vystříhali záchranáři aspoň jeho 33letého spolujezdce…

První vražda: Zastřelený Rom!

K první letošní vraždě došlo v Tanvaldu na Jablonecku, kde byl o silvestrovské noci při potyčce zastřelen mladý Rom (†22). Střelné poranění má i jeho o dva roky starší bratr. Podezřelým je muž (63), kterého policie už zadržela. K neštěstí došlo jen dvě hodiny po půlnoci.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.