Šok v nemocnici: Pod pacientkou vzplála postel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šok v nemocnici: Pod pacientkou vzplála postel!

Na tomto lůžku utrpěla pacientka vážné popáleniny.
Na tomto lůžku utrpěla pacientka vážné popáleniny. (pro Aha! – HZS Moravskoslezského kraje)

Neuvěřitelné! Ani v nemocnici už není člověk v bezpečí! Požár v neděli vypukl v jednom z pokojů interního oddělení vítkovické nemocnice. Zdravotníci museli evakuovat 22 pacientů. Dvě ženy (65 a 69), v jejichž pokoji hořelo, utrpěly zranění.

Jedna pacientka se pouze nadýchala zplodin. Druhá má těžké popáleniny a skončila v péči popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice. Právě tato žena zřejmě požár založila, když si chtěla zakouřit.

„V pokoji začalo hořet kvůli otevřenému ohni. Technická závada byla vyloučena. Zatím ale není jisté, zda požár způsobila cigareta, sirka nebo třeba svíčka,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Na místo vyjelo několik desítek hasičů. Oheň ale do jejich příjezdu zlikvidoval hasicím přístrojem zdravotník, který je dobrovolným hasičem. Případ vyšetřuje policie jako obecné ohrožení z nedbalosti. Viníkovi hrozí až pět let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.