Největší český pavouk! A další národní rekordy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Největší český pavouk! A další národní rekordy...

Tím je slíďák tatarský, který je dlouhý až pět centimetrů. Má sametově hnědou barvu a světle kroužkované nohy. Živí se hmyzem a larvami a najdeme ho na jižní Moravě. Loví zásadně v noci, přes den se ukrývá v zemi. Pro člověka není nebezpečný.
Tím je slíďák tatarský, který je dlouhý až pět centimetrů. Má sametově hnědou barvu a světle kroužkované nohy. Živí se hmyzem a larvami a najdeme ho na jižní Moravě. Loví zásadně v noci, přes den se ukrývá v zemi. Pro člověka není nebezpečný. (Aha! – M. Pekárek, ara)

Rozlohou patří naše země mezi trpaslíky, přitom toho »našinci« ve světě nedokázali právě málo. A naše národní rekordy také stojí za zmínku. Pojďme se podívat na ty, o kterých se sice moc nemluví, ale které rozhodně stojí za to znát!

NEJvětší pavouk

Tím je slíďák tatarský, který je dlouhý až pět centimetrů. Má sametově hnědou barvu a světle kroužkované nohy. Živí se hmyzem a larvami a najdeme ho na jižní Moravě. Loví zásadně v noci, přes den se ukrývá v zemi. Pro člověka není nebezpečný.

NEJdražší poštovní známka

Unikátní kus s přetiskem Pošta československá 1919 na žilkovaném papíru byl dlouhá léta v majetku Poštovního muzea, které ji získalo při konfi skaci majetku. Známka je pojištěna na neuvěřitelných deset milionů korun. Jako opravdový unikát je prezentována od roku 1928.

NEJvětší ruce

Muž s obří rukou se jmenuje Petr David (37). Žije v Sedlici a nedělá mu problém udržet v jedné ruce najednou 17 půllitrů piva. Kromě toho zvedl a udržel v jedné ruce po dobu 13,5 s tři hladké třílitrové sklenice plné vody postavené na sobě. Tak co pánové, zvládl by to některý z vás?

NEJvětší modelová železnice

Najdete ji na pražském Smíchově pod názvem Království železnic. Vláčky jezdí na ploše 115 metrů čtverečních pod zmenšeninami Ještědu či Trosek. Na miniaturních silnicích je normální běžný provoz, nechybí ani dětská hřiště, kde si hrají děti, kavárny, kde sedí dospělí či policisté, kteří řídí provoz. Dokonce se tam střídá noc a den.

NEJvětší ňadra

Vnady o velikosti čísla 10, jejichž obvod je 122 cm a váha téměř šest kilo... Tím se pyšní Milena Velba (39). V současné době byste ji ale v Česku hledali marně, žije teď v Německu a používá coby modelka přezdívku Alpská Milka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.