Pokus o rekord: 849 dětí ze zkumavky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pokus o rekord: 849 dětí ze zkumavky!

849 dětí narozených po umělém oplodnění se včera sešlo na střeše obchodního domu.
849 dětí narozených po umělém oplodnění se včera sešlo na střeše obchodního domu. (Aha! – Martin Přibyl)

Tolik dvojčátek pohromadě! Na střeše obchodního domu Harfa v Praze se sešly »děti ze zkumavky«, které se velmi často rodí právě v páru. Cíl byl jasný, vytvořit rekord jako dosud největší setkání dětí narozených po úspěšném umělém oplodnění.

Akci si nenechali ujít ani manželé Miluše a František Kantovi z Mělníka se svými dvojčátky Kristýnkou a Karolínkou. „Jsou to naše vymodlené děti,“ řekla Aha! maminka Miluše. „Je to zázrak. Už jsme ani nedoufali, že by se to mohlo povést,“ dodává tatínek František.

Holčičky se narodily před osmnácti měsíci právě metodou umělého oplodnění a mají se čile k světu. „Všechno koušou, nejvíce je zajímají věci, které nemůžou,“ říkají s úsměvem rodiče. Ti by rádi pořídili holkám další sourozence.

„Zkusíme to normální cestou, a když to nepůjde, zvolíme opět umělé oplodnění,“ má jasno pan František. „No a kdyby se povedla zase dvojčátka – bylo by to krásné, ne? Čtyři děti, z toho pokaždé dvojčátka, to by bylo něco!“ směje se maminka.

V současné době tvoří »děti ze zkumavky« 2 % všech ročně narozených dětí v České republice. Aby měl pár maximální naději na úspěšnou léčbu, přenáší se při umělém oplodnění větší počet embryí. A proto se velmi často rodí dvojčátka.

Celková účast dětí ze zkumavek byla včera 849, k překonání rekordu však bylo zapotřebí překonat hranici 1181.

Přečtěte si
jahudka.sylva
5. 9. 2011 • 09:56

Třeba bylo některý nemocný...

waltari
4. 9. 2011 • 14:34

Nikdy mi nešla matematika,tak nevím,třeba mi někdo prozradí kolik je 849:2,abych si mohla představit kolik párů dvojčátek vlastně přišlo

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.