Luxusnější, než byste čekali... Bydlení v popelnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Luxusnější, než byste čekali... Bydlení v popelnici!

Vnitřní prostor vypadá hodně skromně, ale podle Grega je tam vše, co člověk k životu potřebuje.
Vnitřní prostor vypadá hodně skromně, ale podle Grega je tam vše, co člověk k životu potřebuje. (Profimedia.cz)

O neobvyklém bydlení v různých podivných domech, autech a bunkrech jsme už psali několikrát. Dnes poprvé vám ale můžeme představit člověka, který si udělal bydlení a kancelář ve starém kontejneru na odpadky. A aby toho nebylo málo, vybudoval si v kontejneru ještě terasu a zvukové studio. Vše je trochu těsnější...

Umělec tělem i duší

Autor této novinky v bydlení se jmenuje Greg Kloehn, narodil se v roce 1970 v americkém Denveru a jako mladík byl trochu problémový. Jezdil na skateboadru, hyzdil fasády domů sprejem a baštil drogy jako lentilky. Pak v sobě objevil umělecké vlohy a pustil se do vytváření podivných konstrukcí, které se staly jeho poznávacím znamením. Vyrábí a vystavuje půlky krav vyrobené z plechu, různá divoká zvířata z roztodivných materiálů, ale i skleněné boty nebo dřevěné mixéry.

Jak se řeší bytová situace

Hodně dlouho se Kloehn pohyboval po celém světě, žil na Novém Zélandu, v nizozemském Amsterodamu, prostě co chvilku někde jinde. Nedávno se ale vrátil do USA a zjistil, že vlastně nemá kde bydlet. Probudil se v něm kutil i umělec a Greg se rozhodl, že si postaví vlastní dům ze starého kontejneru na odpadky.

„Co k bydlení potřebuješ? Záchod, vodu, postel a střechu. Nic jinýho. Proč bych platil velký peníze za byt nebo barák, když můžu bydlet ve svým vlastním kontejneru?“ komentoval umělec svůj momentální domov. Kromě oněch výše zmíněných věcí má v kontejneru navíc kancelář a také zvukové studio, kde pracuje na svých občasných veřejných vystoupeních.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.