Zpackaný porod, z Ondry (4) je mrzák: Rodiče chtějí 15 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zpackaný porod, z Ondry (4) je mrzák: Rodiče chtějí 15 milionů!

Fotografie
Fotografie (internal)

Těžce postižené dítě, které v necelých čtyřech letech nemluví, nechodí, je postižené obrnou, epilepsií a před sebou má vyhlídku na další komplikace.

Takovou proměnu zřejmě způsobil špatně vedený porod ve šternberské nemocnici. Rodiče malého Ondřeje teď žalují nemocnici o náhradu škody. Požadují patnáct milionů.

Marie Pavlová (35), matka tří dětí, se rozhodla po dvou bezproblémových porodech v Olomouci využít péče nemocnice ve Šternberku. Tohoto rozhodnutí bude nejspíš do konce života litovat. Po vyvolaném porodu, který měl být zřejmě řešen císařským řezem (dítě mělo 4,5 kg), se narodilo modré dítě, které nedýchalo.

„Bylo to zlé – syn nedýchal, nekřičel a vypadal jako mrtvolka. Jsem přesvědčená, že pokud by přistoupili k císařskému řezu, moje dítě mohlo být zdravé,“ svěřila se včera u soudu matka. Právní zástupce žalovaného Jiří Černošek však obvinění odmítl.

Téměř čtyřleté dítě je ve svém vývoji přibližně na úrovni šestiměsíčního kojence. Manželé Pavlovi požadují odškodnění 15 milionů.

„Nejvíc mě děsí, až bude Ondřej větší než já a už ho neunesu,“ posteskla si Marie Pavlová. Rodina kromě nákupu speciálních pomůcek a většího auta bude muset také současný byt vyměnit za bezbariérový.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.